انتی اکسیدان «اناری» با رادیکال های آزاد
آنتی اکسیدان ها باید در رژیم غذایی گنجانده شوند و بهترین روش این است که از طریق مصرف غذاهای کامل و طبیعی دریافت شوند.
آیا میدانستید یکی از این خنثی کننده های رادیکال های آزاد پلی فنول نام دارد؟ این ریز مغذی ها به گیاهان کمک محافظتی میکنند و ممکن است برای ارتقای سلامت شما نیز مفید باشند.
آنتی اکسیدان در مقابل رادیکال آزاد
پلی فنول ها نوعی آنتی اکسیدان هستند که نشان داده اند برای سلامتی فوایدی دارند. در گیاهان اغلب در پوست آن ها یافت می شوند. آنتی اکسیدان هایی مثل پلی فنول ها وقتی در کل بدن گردش میکنند ممکن است کمک کنند که تخریب حاصل از رادیکال های آزاد به تأخیر بی افتد. رادیکال های آزاد در واقع مولکول های بی ثباتی هستند که به سلول ها و DNA آسیب وارد میکنند. اگر چه بدن انسان میتواند با سطح عادی از رادیکال های آزاد مقابله نماید. اما فاکتورهایی مثل استعمال دخانیات، استرس و مسمومیت ها میتواند به تولید رادیکال های بیشتر منجر شود.
بهترین گزینه: غذاهای حاوی آنتی اکسیدان
اینجا مصرف غذاهای که حاوی پلی فنول ها است به کار می آیند در میوه ها و سبزیجات این عناصر (آنتوسیانین، فلاونوید، ریوراتول والاژیک اسید) با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. پلی فنول ها در میوه های با رنگ های خاص مثل تمشک، انار و انگور و همچنین در سبزیجات دارای طعم تلخ مثل پیاز، سیب، گلابی، کلم پیچ و کاکائو یافت می شود.
نوشیدنی های سهل الوصول
نوشیدنی هایی مثل آب میوه های طبیعی و چای سبز نیز به خاطر محتوای پلی فنول شناخته میشوند. طی یک تحقیق در دانشگاه UCLA دانشمندان متوجه شدند آب انار قدرت آنتی اکسیدانی بیشتری در مقایسه با آب انگور یا چایی دارد. انار تازه که میوه ای فصلی است پیدا کردنش کار سختی است اما اگر به آن دسترسی دارید خوش شانس هستید. چرا که دانه های خوش رنگ انار حاوی آنتوسیانین هستند در حالی که پوست و مغز آن دارای الاژیتانین ها هستند که یک مدل پلی فنول فوق العاده به حساب می آید. بنابراین برای بهره مندی از فواید کامل آن، لازم است راهی شیرین را در پیش بگیرید: آب انار طبیعی میل کنید و تمام فواید آن را بهره مند شوید و با رادیکال های آزاد مبارزه کنید.
*