غذاهایی علیه چربی های اضافه
آماده اید که خوش اندام و جوان تر شوید؟ با هفت غذا و خوراکی زیر میتوانید چربی بیشتری را از بدن خود کم کنید. آن ها را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید و حدود پنج کیلوگرم در سال، وزن کم کنید.
آب همراه با لیمو
محققان با آزمایش روی ۲۴۰ زن در کالیفرنیا دریافتند: افرادی که به جای نوشیدنی های قندی از آب استفاده میکردند، در حدود ۲ کیلو در سال کاهش وزن داشتند. همچنین افرادی که روزانه ۴ فنجان آب نوشیده بودند، یک کیلو وزن دیگر هم از دست دادند. علاوه بر اینها، اسید فسفریک موجود در نوشیدنی های گازدار و الکلی باعث پوکی استخوان میشود با تغییر توازن اسیدی در خون.
تکه های شیرینی گرانولا حاوی فیبر
مطالعه ای در کشور انگلستان حاکی از آن است، خانم هایی که صبحانه غنی از فیبر و کربوهیدرات میل میکنند دو برابر چربی بیشتر میسوزانند نسبت به آن دسته از افراد که غذاهای بدون فیبر مصرف میکنند. شیرینی گرانولا را که حداقل ۴ گرم فیبر داشته باشد مصرف کنید. دکتر لیزا دورمن گفته است که شیرینیهای بدون فیبر سطح انسولین خون را خنثی میکنند و توازن بدن را برای استفاده از چربی به عنوان سوخت، کاهش میدهند.
گردو
به جای چیبس از گردو استفاده کنید. گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ میباشد، از این رو دیرتر گرسنه میشوید. محققان استرالیایی با آزمایش روی افرادی که دیابت داشتند و رژیم کم چربی را دنبال میکردند، متوجه شدند: آن افرادی که روزانه ۷ تا ۸ گردو میخوردند وزن بیشتری کم کردند. همچنین سطح انسولین خون آن ها کاهش یافت.
سس تند
ادویه های مطبوع را فراموش کنید. اگر تمایل دارید چربی بیشتری بسوزانید، غذای خود را تند کنید. محققان استرالیایی با آزمایش روی ۳۶ مرد و زن دریافتند، استفاده از غذاهای تند و چاشنی دار سبب کاهش سطح انسولین هورمونی که ذخیره چربی بدن را به کار میاندازد در حدود ۳۲ درصد میشود.
یک تئوری: کپسیسن، ماده شیمیایی که عامل تندی فلفل میباشد، توانایی بدن را برای شفاف کردن انسولین خون، بهبود میبخشد، لذا بدن نسبت به وقتی که فلفل استفاده نمیکند چربی بیشتری میسوزاند.
دانه بزرک
دانه بزرک غنی از فیبر و چربی های سالم میباشد، که این ها کمک به ثبات قند خون میکنند. بعضی محققان گفته اند که بزرک علائم تغییرات هورمونی را فرو مینشاند، به خاطر استروژن گیاهی موجود در آن، هضم دانه های زمینی آن آسان میباشد. لذا میتوان آن ها را روی سالاد و سوپ ها بپاشید، یا به جای روغن ذرت، کانولا یا دیگر روغن ها از این دانه استفاده کنید.
دارچین
به جای شکر، به بلغور جو دوسر یا قهوه، دارچین اضافه کنید (هر قاشق چای خوری شکر، ۱۶کیلو کالری دارد)، با این کار میتوانید از وزن خود سالی یک کیلو و نیم بکاهید. دارچین همچنین برای حفاظت از قلب مفید میباشد. محققان پاکستانی دریافتهاند که مصرف روزانه ۱/۲ قاشق سوپ خوری دارچین میتواند کلسترول خون را ۱۸ درصد و تری گلسیرید را ۳۰ درصد کاهش دهد.
ماهی سالمون (آزاد)
تنها ۱۰۰ گرم از کنسرو این ماهی میتواند نیاز روزانه ویتامین D و ۱۸۱ میلی گرم کلسیم را تامین کند. هر چه سن بالاتر میرود نیاز به این دو بیشتر میشود. محققان در یکی از شهرهای جنوب غربی آلمان با آزمایش روی ۳۶۰۰۰ زن ۵۰ تا ۷۹ ساله دریافتند که، آن دسته از خانم هایی که مکمل های ویتامین D و کلسیم را مصرف میکردند، بعد از یائسگی کمتر اضافه وزن پیدا کردند. همچنین بعضی تحقیقات حاکی است، بدون ویتامین D کافی هورمون لپیتن نمیتواند فعالیت خود را درست انجام دهد. دیگر ماهی های چرب شامل تن ماهی، ساردین و ماکرل میباشند.