برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

logo
منو
برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

تفاوت بین مدل فیتنس و بدنسازی

فیتنس و بدنسازی

اگرچه ممکن است در ارزش اسمی مشابه باشند، اما این دو نمایش ورزشی رایج تا حدودی متفاوت هستند. بدنسازی از اواخر سال ۱۹۶۰ شروع شد، در حالیکه فیتنس مدلینگ یک شاخه جدید است.

بدنسازی و فیتنس مدلینگ دارای مجموعه ای از شباهت ها می باشند از جمله دستیابی به اندامی چشم گیر و مقام آوردن در مسابقات. بدنسازان و فیتنس مدلینگ ها هر دو بیشتر زمان خود را در باشگاه سپری می کنند تا بدن خود را بسازند.

پس تفاوت بین فیتنس مدلینگ و بدنسازی در چیست؟

مجلات زیادی انتشارات خود را به کسب اهداف فیتنس اختصاص داده اند با وجود اینکه فیتنس مدلینگ ریشه در بدنسازی دارد اما تفاوت های زیادی در مورد طرز تمرین، غذا خوردن و زندگی کردن آنها وجود دارد.

تفاوت بین مدل فیتنس و بدنسازی

طرز تمرین کردن آنها

هدف اولیه بدنسازان افزایش حجم عضله است. عضلات باید بزرگ و بدون چربی باشند، به طوری که در طول رقابت ها عضلات انفجاری داشته باشند. به این ترتیب تمرینات بدنسازان معمولا متشکل از تعداد کمی تکرار با میزان وزنه ی بالا می باشد. آنها تاکید خاصی روی بدست آوردن عضله دارند، به طوری که بندرت درگیر تمرینات هوازی یا تکرار زیاد با وزنه کم می شوند. بدنسازان به طور مرتب عضلات خود را به نقطه شکست سوق می دهند، یعنی نقطه ای که آنها عملا دیگر نمی توانند تکرار تمرین داشته باشند. در طول ریکاوری ، عضلات پاره شده بازسازی می شوند و قویتر می شوند.

اهداف فیتنس مدلینگ سلامتی و تناسب اندام داشتن است. آنها زیاد نگران داشتن عضلات بزرگ نیستند بلکه به دنبال داشتن تناسب در مقابل دوربین یا در رقابت های فیزیک می باشند. مدل های فیتنس بیشتر زمان خود را صرف ساختن عضلات گروهی و اصلی کل بدن می کنند. هنگامی که آنها به پایه تناسب اندام رسیدند شروع به ساخت عضلات شش تکه شکم و توجه به پاها و عضلات پشت پا می کنند برنامه تمرین آنها به طور کلی کوتاه تر و شدیدتر از بدنسازان می باشد. آنها نصف تمرینات خود را صرف کاردیو و نصف دیگر را صرف کار با وزنه می کنند. بر خلاف بدنسازان برای ایجاد عضلات سفت و محکم، تکرارهای بالا با وزنه های سبک انجام می دهند.

نحوه مصرف مواد غذایی آنها

رژیم ایده آل بدنساز و فیتنس مدلینگ از چند جهت مشابه می باشد. هر دو تاکید بر پروتئین، کربوهیدرات، سبزیجات و میوه ها دارند. هر دو همچنین مرتب مکمل مصرف می کنند شیک های پروتئین یا مکمل های کراتین. نسبت به فیتنس کاران، بدنسازان از قدیم بیشتر معروف به مصرف مکمل بودند تا حجم تمرینات خود را افزایش دهند. با این وجود به هیچ وجه این قاعده صنعت بدنسازی نیست. بسیاری از مدل های فیتنس به طور مرتب مکمل را به عنوان بخشی از رژیم متعادل خود مصرف می کنند.

تفاوت اصلی بین بدنساز و مدل فیتنس مصرف کالری است. مدل های فیتنس حرفه ای بیشتر از ۲۵۰۰ کالری در روز مصرف نمی کنند. بر عکس، بدنسازان به طور منظم بیش از ۵۰۰۰ کالری در روز مصرف می کنند. ۵۰ درصد از مصرف کالری از پروتئین می آید. در ادامه مصرف آنها باید دارای کربوهیدارات پایین و مواد غذایی کم چرب مثل میوه جات و سبزیجات باشد.

نحوه ی زندگی آنها

به عنوان یک مدل فیتنس حرفه ای باید حالت تناسب اندام عالی را همیشه حفظ کنند. در طول سال نباید اجازه دهند چربی بدنشان فراتر از هشت درصد رود. سایر مدل های فیتنس رهنمون های مشابه را دنبال می کنند و تلاش می کنند تناسب اندام کلی خود را در کل سال بالا ببرند. آنها به طور مداوم یک رژیم سالم و یک رژیم تمرینی سخت را دنبال می کنند. این در درجه اول قرار دارد زیرا ممکن است برای کار مدلینگ در هر زمانی استخدام شوند و باید در بهترین شکل ممکن خود باشند.

طبق سایت بدنسازی bodybuilding.com بدنسازان معمولا برای سایز در طول سال تمرین می کنند و فقط برای فصل مسابقات لاغر می شوند و رژیم می گیرند. رقابت ها منابع اولیه درآمد و انگیزه برای بدنسازان می باشد. در طول فصل های استراحت، ممکن است چربی آنها به ۱۵ درصد برسد.

دو شاخه از یک درخت

فیتنس مدلینگ و بدنسازی هر دو ساقه ای از میل انسان برای فشار آوردن به محدودیت های فیزیکی و رسیدن به پتانسیل نهایی خود هستند. بنابراین هر دوی این شاخه های فیتنس در اصل از یک درخت می باشند. اختلاف اصلی آنها در چگونگی تمرین و دلیل اصلی آنها برای تمرین است. هر دو شاخه می توانند با اشتراک گذاری رژیم های تمرینی و برنامه های رژیمی از یکدیگر نفع ببرند.

منبع : hivehealthmedia.com

آیا این مقاله مفید بود؟ امتیاز دهید

2/5 – (1 امتیاز)
مقالات تصادفی

اگر سوال جدیدی دارید در زیر این مطلب مطرح کنید تا به سوال و جواب ها اضافه شود.

12 پاسخ

  1. سلام . من ۱۶ سالمه سنم ۱۷۶ هست و وزنم هم ۵۴ . خواستم ببینم اشکالی نداره از مکمل های داروخانه استفاده کنم ؟
    یا با دکتر تغذیه مشورت کنم و بهم بگه چه مکملی استفاده کنم ؟
    اگه مکمل مصرف کنم و داخل خونه تمرین کنم اشکالی نداره؟

    1. بدن شما سرشار از هورمون رشد هست دراین سن نباید قبل ۱۸سالگی مکمل مصرف کنید یا از تغذیه خوب استفاده کنید نتیجه بهتری میگیرید
      سوالات متداول درمورد مصرف مککملهای غذایی را بخوانید درهمین سایت

  2. سلام من ۱۵ سالمه و کمی اضافه وزن دارم اول میخواستم بدنسازی برم واسه کاهش وزن و بعد فرم دادن به بدنم، ولی بعدش که درباره تفاوت های فیتنس و بدنسازی سرچ کردم مردد شدم نمیدونم چیکار کنم!
    الان من واسه کاهش و بعد فرم دادن فیتنس برم یا بدنسازی؟ واسه من که تو سن رشدم تاثیر منفی که رو صفحه های رشدم نمیزاره؟؟؟
    لطفا راهنمایی کنید ممنون

  3. سلام با عرض خسته نباشید…
    میشه کامل برا من روشن کنید که چه حرکاتی در بدنسازی روی افزایش قد تاثیر منفی میزاره ؟از هر کسی میپرسم یه چیز میگه…
    با تشکر

    1. سلام تاکنون هیچ تحقیق علمی اثبات نکرده که حرکات بدنسازی باعث کاهش رشد قدی میشود
      حتی حرکات پا با افزایش هورمون تستسترون در بدن باعث افزایش رشد استخوان ها و ماهیچه ها میشود

  4. سلام ، میشه اول بدنسازی کار کرد بعد فیتنس ؟ یعنی اینکه اول عضله رو بزرگ کرد بعد بهش شکل و تناسب داد ؟ یا باید شکل دهی در اولویت باشه ؟
    ببخشید اخه من تازه کارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درج آگهی بدنسازی