محققان در یک مطالعه جدید دریافته اند که، خوردن کل تخم مرغ (زرده به همراه سفیده ی آن) نقش مهم تری در عضله سازی نسبت به مصرف همان مقدار پروتئین از سفیده ی آن را دارد.
محقق نیک بورد از دانشگاه ایلینوی که این مطالعه را رهبری می کند، در این باره می گوید: “خوردن پروتئین در ماتریس مواد غذایی طبیعی آن، برای عضلات ما مفیدتر خواهد بود، تا پروتئین های جدا شده از دیگر منابع پروتئین. ما شاهد آن بودیم، زمانی که افراد کل تخم مرغ و یا تنها سفیده ی آن را می خورند به مقدار مساوی آمینو اسیدهای رژیمی در خون آن ها ترشح می شود، به گونه ای که در هر مورد، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد اسید آمینه برای ساخت پروتئین عضلانی در خون ایجاد می شود. این امر نشان می دهد که جذب پروتئین از کل تخم مرغ و یا فقط از سفیده ی آن هیچ تفاوتی ندارد، زیرا مقدار اسیدهای آمینه رژیمی در خون نشان دهنده ی این است که چقدر منبع غذایی مفید برای عضله سازی وجود دارد.”
بورد و تیم تحقیقاتی او هنگامی که سنتز پروتئین را در عضلات اندازه گیری کردند پاسخ بسیار متفاوتی دریافتند.
بورد بیان می کند که: “ما متوجه شدیم مصرف کل تخم مرغ بلافاصله بعد از تمرینات مقاومتی، سبب افزایش سنتز پروتئین عضلانی نسبت به مصرف سفیده ی تخم مرغ می شود.”
دانشمندان نمونه های زنده از خون و نمونه های عضلانی را برای ارزیابی سنتز پروتئین در ماهیچه ها، قبل و بعد از آنکه افراد تمرینات ورزشی انجام دادند و تخم مرغ مصرف کردند را جمع آوری کردند. نتیجه این چنین بود: عضله سازی در افرادی که بعد از تمرین کل تخم مرغ را خورده اند ۴۰ درصد بیشتر از افرادی که پروتئین معادل را تنها با مصرف سفیده ی تخم مرغ بدست آورده بودند اتفاق افتاده است.