بررسی علل بزرگی پروستات که تحت تأثیر استروئیدها بوده:
پروستات عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است که درون لگن و در ابتدای مجرای ادراری قرار دارد. این غده در دوران بچگی بسیار کوچک بوده و در دوران بلوغ و تحت تأثیر هورمون مردانه ی تستوسترون، بزرگ شده و شروع به فعالیت میکند.
از عمده فعالیت های این غده می توان به تولید و ترشح مایعی موسوم به منی اشاره کرد. البته لازم به ذکر است که در حد یک سوم از مایع منی توسط پروستات تولید شده و مابقی آن در باقی اندام های تناسلی مردانه ی آدمی تولید می گردد.
پروستات نقش مهم و غیر قابل انکاری در فعالیت های جنسی مردانه دارد ولی گذشته از این، در ادرار کردن نیز نقش مهمی دارد. پروستات در حد فاصل مثانه تا پیشابراه اطراف لوله های ادراری را احاطه کرده است و با انقباضاتی که دارد خروج ادرار از مثانه را کند می کند و درست به همین دلیل نیز بزرگی این عضو که در برخی موارد رخ می دهد منجر به دردناک شدن خروج ادرار و یا حتی بسته شدن راه خروج ادرار از بدن می شود.
از شایع ترین عوارضی که در اثر استفاده از داروهای استروئیدی و خصوصا نمونه هایی که خاصیت آندروژنی بالایی دارند استفاده میشود میتوان به بزرگ شدن پروستات اشاره کرد که در این مقاله در مورد دلایل و چگونگی بروز این مشکل مطالعه خواهید کرد.
زمانی که در دوره های استروئیدی قرار دارید و پس از نزدیکی و زمانی که موعد تخلیه ادرار فرا می رسد اگر درد و سوزش بسیار شدید در نوک آلت حس میکنید بدانید که در اثر ورود بیش از حد استروئید به بدن پروستات شما بزرگ شده است.
زمانی که در طول روز به جای دو الی سه بار نیاز به تخلیه ادرار، مدام و پی در پی دستشویی رفته و موفق به تخلیه ی کامل ادرار نمیشوید یقین بدانید که در اثر استفاده های بی رویه از استروئیدها دچار بزرگ شدن شدید پروستات شدهاید.
زمانی که ادرار با سرعت طبیعی از مجرا خارج نشده و به اصطلاح قطره قطره ادرار میکنید و یا برای خارج کردن ادرار از مجرا نیاز به اعمال خشونت و فشار پیدا می کنید نیز تردید کنید که شاید در اثر ورود استروئیدهای زیاد به بدن با بزرگ شدن پروستات رو در رو شده اید.
بیماری های پروستات
به دلیل گیرنده های فراوان DHT در این عضو از بدن مصرف استروئیدها و خصوصا آن دسته از استروئیدهایی که خواص آندروژتی بالا داشته باشند نظیر خود هورمون تستوسترون به شدت بر روی پروستات تاثیر گذار بوده و منجر به بزرگی این عضو می شود. حتی در صورتی که فرد از استروئیدها استفاده نکرده و رفتارهای دارویی پر خطر نداشته باشد نیز این عضو در برابر تستوسترون تولید شده در خود بدن نیز حساس بوده و ممکن است دچار ضایعه شود.
التهاب پروستات
این بیماری اغلب در اثر عوامل میکروبی ایجاد میشود و با بزرگی و تورم پروستات نیز همراه است که صد البته با درمان های دارویی و در مدت زمان کوتاه رفع میگردد.
بزرگی خوش خیم پروستات
این بیماری به اختصار BPH نیز نامیده میشود و از اصلی ترین تبعات منفی ورود توام با افراط هورمون های آندروژن به بدن محسوب شده و در حدود نیمی از مردان بالای ۵۰ سال نیز به طور طبیعی به این بیماری مبتلا می شوند.
سرطان پروستات
نوعی سرطان است که درد چندانی نیز ندارد و درست به همین دلیل نیز تشخیص زود هنگام آن معمولا به ندرت رخ میدهد. بیشتر افرادی که از نطر ژنتیکی مستعد ابتلا به سرطان هستند دچار این بیماری می شوند و در این قبیل موارد، جراح اقدام به خارج کردن پروستات از بدن می کند.
تاثیر استروژن بر پروستات
علاوه بر هورمون های آندروژن، هورمون زنانه ی استروژن که به طور طبیعی در بدن برخی از مردان سطح سرمی بالایی داشته و منجر به بروز برخی علایم زنانه همانند نوک سینه میشود و در برخی موارد نیز به دلیل استفادهای که برخی ورزشکاران از هورمون های استروئیدی و یا حتی خود هورمون استروژن دارند در خون این افراد نیز افزایش می یابد میتواند با توسعه دادن گیرنده های آندروژنی موجود در بافت پروستات این عضو از بدن را بیش از پیش در برابر تهدیدات تستوسترون و DHT آسیب پذیر تر کرده و زمینه را برای بزرگ شدن بیمار گونه ی این عضو فراهم تر کند.
لازم به توضیح است که از اولین نشانه های بروز اختلال در پروستات که عموما به شکل بزرگ شدن این عضو نیز بروز میکند میتوان به قطره قطره شدن ادرار در انتهای تخلیه ای مثانه، درد و سوزش به هنگام ادرار کردن، کاهش محسوس قطر و جریان ادرار، تکرر ادرار و در مراحل حادتر به احتباس ادرار اشاره کرد.
مهارDHT
اثراتی که DHT در بدن بر جای میگذارد در طاسی سر و در بزرگی پروستات و در چرب شدن پوست خلاصه نمیشود و این هورمون اثرات مثبت قابل توجهی نیز دارد که از آن جمله می توان به تاثیرات این هورمون بر سیستم عصبی مرکزی اشاره کرد. بسیاری از سلول های عصبی حاوی انبوهی از گیرنده های آندروژنی هستند و تحقیقات نشان میدهد که DHT بر روی این گیرنده ها ناثیر گذاشته و منشاء اثرات سازندهای میشود. تاثیر این متابولیت و این هورمون بر گیرنده های موجود در سلول های عصبی و سلول های عضلانی به صورت تشدید محسوس رشد در توده های عضلانی بروز میکند. زمانی که ورزشکاران خاطی در طول دوره های استروئیدی، در سطح وسیع از مهار کننده های آنزیم ۵-Alpha Reductase استفاده کرده و بدین ترتیب از اثرات منفی تستوسترون بر مو و پروستات کم می کنند در اصل از تبدیل تستوسترون به DHT جلوگیری میکنند و اگر چه با این عمل تا حدود زیادی روند ریزش موهای سر و بزرگی پروستات را کنترل میکنند ولی با این وجود به طرز چشمگیری از اثرات دوره های استروئیدی کم میشود به گونه ای که افراد با مصرف این دسته از داروها در خلال دوره های استروئیدی از کاهش محسوس قدرت و حجم و یا دست کم از کند شدن محسوس اثرات داروهای به کار رفته در دوره خبر میدهند و همین مسئله نیز ما را به این باور میرساند که DHT تماماً مخرب نبوده و اگر چه برخی عوارض جانبی را رقم میزند ولی در عین حال از اساسی ترین فاکتورهای مورد نیاز برای رشد و افزایش رکورد می باشد و مهار کردن افراطی آن حتی ممکن است تبعات منفی زیادی نیز داشته باشد که از آن جمله میتوان افت محسوس قدرت و میل جنسی اشاره کرد.
*
2 پاسخ
آیا ال آرژنین هم برای پروستات ضرر دارد
عوارضی ثبت نشده مگر این که شخصی حساسیت وبیماری پروستات داشته باشد که نباید مصرف شود