برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

logo
منو
برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

فواید و ضررهای تردمیل

در این مقاله مطالبی درباره ی فواید و ضررهای تردمیل آورده ایم.

به‌ دلیل فشاری که در هنگام دویدن یا پیاده‌روی به پاها وارد می‌شود، افرادی که پایشان آسیب دیده است یا مفاصل آنها خشک است، ورم دارد، یا درد می‌کند، نباید بر روی تردمیل پیاده‌ روی کنند. بنابراین تردمیل برای تمامی افراد دیگر مناسب است.
حتی افرادی که بیماری‌های قلبی دارند نیز می‌توانند ازتردمیل استفاده کنند؛ البته قبل از شروع ورزش با تردمیل، حتما باید با پزشک‌ شان در مورد حداکثر شدت دویدن و ضربان قلب مجاز مشورت کنند. تردمیل حتی می‌تواند برای بازتوانی افرادی‌ که دچار سکته مغزی و در نتیجه ضعف عضلات شده‌اند هم ‌مورد استفاده قرار گیرد.

فواید تردمیل

راحتی:
اولین دلیلی که مردم تردمیل رابرای ورزش انتخاب می‌کنند، راحتی است. تردمیل به شما اجازه می‌دهد حتی در هوای برفی و بارانی، خیلی سرد یا خیلی گرم، ‌در زمان طوفان و تاریکی، ‌بدوید. با تردمیل دیگر درترافیک سنگین شهری وقت‌ تان را برای رسیدن به باشگاه ورزشی هدر نمی‌دهید.

ایمنی:

می‌توانید در هر زمانی از روز، چه صبحِ‌ زود و چه آخرِ شب ورزش کنید. دلیل دیگری که به‌ خصوص برای خانم‌ها اهمیت‌ دارد،‌ ایمنی است؛ زیرا با حوادث غیر مترقبه خارج از خانه، مواجه نمی‌شوند.

مشغول به کاری بودن هم‌زمان با ورزش:

هنگامی‌که روی تردمیل ورزش می‌کنید، می‌توانید هم‌ زمان تلویزیون تماشا کنید، تلفنی با دوستان‌ تان صحبت کنید و یا به موسیقی دلخواهتان گوش دهید.

عدم نیاز به گرم کردن بدن:

دلیل دیگری که افراد تردمیل را ترجیح می‌دهند، این است که بدون آماده‌ سازی (گرم کردن) زیاد قبلی می‌توانند در هر زمان از روز که دوست داشتند با تردمیل پیاده‌ روی کنند و یا بدوند. همچنین برای افرادی که ترجیح می‌دهند در خلوت خانه‌ شان و به‌ دور از هیاهوی بیرون ورزش کنند، تردمیل یک انتخاب ایده‌ آل است.

امکان انتخاب نوع و سرعت حرکات:

امروزه، ‌تردمیل‌های مدرن‌، برنامه‌های پیاده‌روی و دویدن متنوعی را با استفاده از تغییر دادن شیب‌ و تغییر دادن سرعت دستگاه، ایجاد می‌کنند تا یک ورزش مؤثر انجام داده باشید و به تناسب اندام برسید.
تردمیل‌های مدرن،‌ با استفاده از کنترل ضربان قلب شما به‌ صورت مداوم، به شما اجازه می‌دهند تا ورزش خود را به یک ورزش علمی ومؤثر تبدیل کنید. یک عمل‌کرد ویژه این تردمیل‌ها، این است که با توجه به میزان ضربان قلب شما، سرعت خود را کم‌وزیاد می‌کنند تا به سیستم قلب و عروق شما فشار زیادی وارد نشود. همچنین صفحه تردمیل از جنسی است که برخلاف آسفالت و موزاییک، از آسیب‌های وارده به پا جلوگیری می‌کند.


مضرات تردمیل

آسیب به زانوها:
از جمله آسیب‌ های ورزشی‌ای که در کار با تردمیل بروز می‌یابد، آسیب زانو است. نقطه‌ای از بدن که بیشترین بار و وزن بدن را تحمل می‌کند، زانوهاست و وقتی در مدت زمان طولانی، فشار مداومی به آن وارد شود یا در مدت زمان کم، فشار زیادی بر آن تحمیل شود، دچار تغییرات شبیه آرتروز می‌شود؛ یعنی غضروف آن ساییده می‌شود و درد و مشکلات دامنه حرکتی مفصل به وجود می‌آید؛ این، به این معناست که زانو‌ها به سختی می‌توانند باز‌ و‌ بسته شوند.

آسیب به عضلات تحتانی:
یکی از مشکلات و خطرهایی که در کار با تردمیل وجود دارد، آسیب عضلات اندامِ تحتانی به‌ ویژه در ناحیه ران و پشتِ‌ ران و ساقِ‌ پاست. این موضوع نیز به علت کار کشیدن زیاد از این گروه از عضلات در هنگام کار با تردمیل است؛ چون در هنگام کار با تردمیل، مسافت پیموده شده از نظر ظاهری مخفی می‌ ماند (اگرچه به صورت دیجیتالی نمایش داده می‌شود)، به همین علت میزان شدت ورزش و مسافت پیموده شده، کمتر از حد واقعی تخمین زده می‌شود. با شدت بیشتر ورزش، فرد بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد.

خطراتی که تردمیل‌ های شیب‌دار دارند:
از خطرهای تردمیل می‌توانیم به استفاده از انواع شیب‌دار آن اشاره کنیم. کسانی که از انواع شیب‌ دار آن به صورت نا مناسبی استفاده می‌کنند، هم به آسیب مفاصلی چون زانو، مفصل لگن و مچ پا دامن می‌ زنند و هم به طور نا خود آگاه شدت ورزش را بیشتر می‌ کنند و خود را ـ در صورت وجود عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ در معرض ابتلا به این‌ گونه بیماری‌ ها قرار می‌دهند.

سرگیجه‌ هایی که با تردمیل بدتر می‌ شوند:
کسانی که به استفاده از تردمیل عادت ندارند و مبتدی و تازه‌کارند یا به علل گوناگون به انواع سرگیجه و نداشتن تعادل دچارند، در هنگام کار با تردمیل، ممکن است از روی دستگاه سقوط کنند و دچار عوارض ثانویه شوند؛ چون افراد می‌ توانند تعادل خود را در هنگام پیاده‌ روی حفظ کنند، اما نمی‌توانند روی تسمه تردمیل که دایم در حال حرکت است، به حفظ تعادل خود بپردازند و این موضوع خطر بروز آسیب را افزایش می‌ دهد.

ایجاد ناراحتی‌ های قلبی:
کسانی که با تردمیل کار می‌کنند، به علت این‌که در فضای بیرون از منزل و فضای آزاد نیستند، ناخود آگاه مراقب رطوبت و گرما و میزان تعریق خود نیستند و این موضوع ممکن است موجب بروز شوک گرمایی یا افت فشار خون شود و افتادن ناگهانی فرد روی دستگاه یا روی زمین نیز خود عوارض دیگری در پی دارد. دمای اتاق هم باید برای حرکت روی تردمیل مناسب باشد؛ چون اگر فضای اتاق از لحاظ میزان اکسیژن فقیر باشد، فرد دچار حملات قلبی خواهد شد. در آخر نیز لباس فرد باید لباس مناسبی باشد؛ چون در غیراین صورت تهویه پوستی، درست انجام نمی‌گیرد.

مشکلات روانی‌ ای که کار با تردمیل در پی دارد:
کاربرد کورکورانه تردمیل خستگی منفی می‌آورد که یا به دل‌زدگی و کنار گذاشتن تردمیل ختم می‌شود (که اتفاقا این اشباع شدن زود هنگام، موضوع شایعی است) یا به یک صدمه بدنی به‌ خصوص در کمر و پاها. اگرجابه‌جایی قدم روی تردمیل با حرکت تسمه آن ناهماهنگ باشد، در زانوی فرد شوک ایجاد می‌شود.
در ضمن، هنگامی که شیب یا سرعت تردمیل مناسب نباشد، ممکن است با فشار بر دستگاه قلبی عروقی، موجب بروز عوارض قلبی مانند اختلال خون‌ رسانی به قلب و حتی سکته قلبی شود که این عوارض، کم مشاهده نمی‌شود. همچنین سرعت زیاد نامناسب با وضعیت آمادگی جسمانی فردِ استفاده‌کننده، موجب زمین خوردن و یا بدتر شدن وضعیت بیماری قلبی او می‌شود.

مشکل دست‌ گیره‌ ها:
یکی از بزرگ‌ترین مشکلات استفاده‌ کنندگان ‌تردمیل این است که هنگام دویدن یا راه رفتن، دست‌گیره‌ ها را نگه ‌می‌دارند. گرفتن دست‌گیره‌ ها مشکلات زیادی را برای ورزش‌کار ایجاد می‌کند. برخی از این مشکلات شامل این موارد هستند:
ـ موجب کاهش شدت ورزش می‌شود؛ درنتیجه کالری کمتری سوزانده می‌شود و منافع ورزش هوازی کاهش می‌یابد.
ـ حالت و وضعیت طبیعی بدن را به هم می‌ریزد.
ـ خطر کشیدگی عضلات را افزایش می‌دهد.
ـ هماهنگی و تعادل را کاهش می‌دهد.
ـ حس عمقی عصبی را کاهش می‌دهد. این حس، توانایی احساس موقعیت بدن و تثبیت آن در فضای اطراف است.

آیا این مقاله مفید بود؟ امتیاز دهید

اولین امتیاز را بدهید
مقالات تصادفی

اگر سوال جدیدی دارید در زیر این مطلب مطرح کنید تا به سوال و جواب ها اضافه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درج آگهی بدنسازی