نقش کلسترول
حتما تا به حال شما نیز شنیده اید که مصرف زیاد و یا طولانی مدت گوشت قرمز برای سلامتی مضر بوده و در نهایت منجر به افزایش سطوح کلسترول و برخی از بیماری های دیگر خواهد شد. ولی یک موضوع بسیار مهم را مد نظر داشته باشید و آن این است که میزان سن و سال در این شرایط بسیار مهم است یعنی مصرف گوشت قرمز برای سنین جوان به مراتب متفاوت تر خواهد بود نسبت به شخصی که در میانسالی و کهنسالی قرار دارد. در همین خصوص بحث مصرف گوشت قرمز برای جوانی به طور مثال ۱۸ ساله که در حال حجیم نمودن خود می باشد برای دکتر جیم استوپانی کارشناس برجسته جهان در علوم بدنسازی مطرح شد و او نیز در ذیل به آن می پردازد.
دکتر جیم استوپانی: بسیاری از کارشناسان در مورد مصرف مقدار زیاد گوشت قرمز هشدار می دهند بدلیل مقدار بالای چربی های اشباع شده ای که در آن است و احتمال افزایش ریسک برخی از سرطانها. ولی شیوه ای که مورد بحث است کارایی خوبی برای یک بدنساز جوان دارد. مقداری چربی اشباع شده برای تولید تستسترون در بدن ضروری است بنابراین تقویت دریافت چربیهای اشباع شده راه منطقی و خوبی است برای تقویت سطوح تستسترون. در حقیقت تحقیقات نشان داده مردانی که از رژیمهای حاوی مقدار بالاتر چربی تبعیت می کنند دارای مقدار بالاتری از سطوح تستسترون هستند نسبت به مردانی که از رژیمهای کم چربی بهره می برند . تحقیقات دیگر آشکار ساخته مردانی که بطور منظم گوشت قرمز مصرف می کنند سطوح بالاتری از فاکتور رشد شبه انسولین(IGF _1) را هم دارا هستند. IGF _1 فاکتور آنابولیک مهمی است برای رشد عضلانی است. مصرف گوشت قرمز می تواند کمک کند به تحریک رشد عضلانی با تقویت سطوح تستسترون و IGF _1.
تا جایی که به کلسترول موجود در رژیم غذایی مربوط است تحقیقات نشان داده کلسترول می تواند در واقع برای رشد عضلانی و افزایش قدرت اهمیت زیادی داشته باشد. دانشمندان دانشگاه ایالتی کنت ۴۷ مرد مسن (بین ۶۰ تا ۶۹ سال) را تحت یک برنامه ۱۲ هفته ای تمرین با وزنه قرار دادند و حجم عضلانی و قدرت آنها را قبل و پس از برنامه بررسی کردند. آنها تمام افراد را تحت رژیمی با مقدار پروتئین متوسط قرار دادند و به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه از رژیمی شامل کلسترول پایین پیروی می کردند (۵/۳ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰میلی گرم در روز) و گروه دیگر تحت رژیمی با کلسترول بالا (۷/۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن حدود ۲۵۰ تا ۴۵۰ میلی گرم در روز). پس از ۱۲ هفته تمرین با وزنه گروهی که از رژیمی شامل کلسترول کمتر استفاده کرده بودند بر حجم عضلاتشان افزوده نشد و قدرت بدنشان تنها در حدود ۳۵ درصد افزایش یافت. اما گروه دیگر بیش از ۲ کیلوگرم بر حجم عضلاتشان افزوده شد و قدرتشان حدود ۹۰ درصد افزایش داشت.
این مطالعه نشان داد اصول تغذیه بدنسازی لزوماً با توصیه هایی که برای عموم افراد جامعه ارائه می شود برابر نیست مثلاً در همین مورد که برای افراد بی تحرک استفاده از چربیهای اشباع شده و کلسترول کمتر مناسب تر است. در واقع بدنسازان جوانتر باید تلاش کنند تا مقدار متوسطی از چربیهای اشباع شده و کلسترول برای حفظ سطوح بالاتر تستسترون ضروریست و برای حفظ سلامت غشاء سلولها. اگر چه افراد موجود در این مطالعه افراد مسنی بودند و تحقیقات بیشتر در این زمینه مورد نیاز است ولی بنظر می رسد وجود کلسترول برای عضله سازی و افزایش قدرت ضروری است. حتی دانشمندان دانشگاه کنت چنین جمع بندی کردند که رژیمهای کم کلسترول برای همه افراد مفید نیستند بخصوص برای ورزشکاران و کسانی که بدنبال ساختن و حفظ قدرت و حجم عضلات خود هستند . بنابراین به مصرف گوشت قرمز ادامه دهید همینطور دیگر منابع مفید چربی و کلسترول از جمله زرده تخم مرغ جگر و صدفهای خوراکی.