اسید آمینه های شاخه ای
هنوز مدت زمان زیادی از برملا شدن اهمیت و ارزش واقعی این دسته از اسید آمینه ها در پرورش اندام نمی گذرد که انواع و اقسام مکمل های حاوی این دسته از اسید آمینه ها به فراوانی در بازار مکمل عرضه می شود. گفته می شود که این دسته از اسید آمینه ها خواص بسیار قدرتمند آنابولیکی داشته و علاوه بر این، خاصیت آنتی کاتابولیکی در خور توجهی نیز داشته است.
اسید آمینه های شاخه ای به اسید آمینه های لوسین، ایزولوسین و والین اطلاق می شود. این سه اسید آمینه تاثیر انکار ناپذیری در ساخت و شکل دهی عضلات دارند. این دسته از اسید آمینه به عنوان انتخاب اول مناسب نیست اما در صورتی که از دیگر فرم های اسید آمینه ها استفاده می کنید استفاده از این دسته از اسید آمینه ها نیز مفید تر خواهد بود.
اسید آمینه ها پروتئین ها را می سازند و پروتئین های مصرف شده در رژیم روزانه غذایی نیز ابتدا شکسته شده و به اسید آمینه تبدیل شده و سپس در بدن آدمی تبدیل به پروتئین می شوند.
به این مهم توجه داشته باشید که منابع پروتئینی دقیقا همان نسبت از اسید آمینه ها که مد نظر متخصصین بوده است را در خود ندارند.
مصرف ناکافی اسید آمینه های غیر ضروری و یا مصرف نامتعادل این دسته از اسیدآمینه ها در رژیم روزانه غذایی ممکن است مشکل چندانی را برای بدن ایجاد نکند اما یقینا مصرف ناکافی و نامتعادل اسید آمینه های ضروری و شاخه ای عوارض و پیامدهای نگران کننده ای را در پی خواهد داشت. همین موضوع نیز ضرورت این مسئله را ایجاب می کند که ورزشکاران باید در رژیم روزانه غذایی خود از اسید آمینه های شاخه ای نیز استفاده لازم را داشته باشند.
شاید اسید آمینه های شاخه دار را بتوان بهترین انتخاب برای مصرف در وعده پس از تمرین دانست. در صورتی که تمرین سبک و ملایمی دارید می توانید پس از اتمام تمرین ۵ الی۱۰ گرم از این اسید آمینه ها را مصرف کنید اما در صورتی که با شدت های بالا تمرین می کنید می توانید از دزهای ۵ الی ۱۵ گرمی این دسته از مکمل ها استفاده کنید. استفاده از این مکمل ها در وعده پس از تمرین علاوه بر تسریع فرایند ریکاوری از تجزیه شدن پروتئین در عضلات نیز به خوبی جلوگیری می کند.
منبع: مجله Muscle&Fitness