زمانی که یکی از بهترین گویندگان انگیزشی در جهان می گوید انگیزه زباله است، شما مطمئنا با تمام وجود به حرف های او گوش می دهید. این گفته توسط رابینز بیان شده است. قبل از هر چیزی به توضیح انگیزه می پردازیم. دو نوع انگیزه وجود دارد: انگیزه ی بیرونی و انگیزه ذاتی. مربیان، کارفرمایان یا افرادی که شما را به ایجاد تغییراتی وادار می کند موجب ایجاد انگیزه ی بیرونی می شوند. اما انگیزه ی ذاتی، نیرویی است که از قدرت اراده ی فرد بوجود می آید. انگیزه ی بیرونی که از یک منبع خارجی نشات می گیرد، تقریبا همیشه کارآیی دارد.
چرا انگیزه زباله است؟
رابینز در این باره می گوید: وقتی که زندگی شما دچار تغییر می شود، شما مجبور می شوید که درک عمیق از علم پشت آن انگیزه ی درونی یا ذاتی را درک کنید. در واقع همین نوع انگیزه است که به عنوان زباله بیان شده است. رابینز بیان می کند: زمانی که شما حس می کنید که زندگیتان به تغییرات ضروری نیازمند است، مجبور می شوید که یک سری کارهایی که از آن ها ترس دارید و مطمئن نیستید را انجام دهید. اما در اینجا به یک مشکل بر می خورید. شما هرگز احساس آماده بودن یا پر انگیزه بودن برای انجام کارهایی که از آن ترس دارید یا برای تان زجرآور است و سخت است در شما رخ نمی دهد و اگر شما بتوانید واقعیت را قبول کنید در واقع به راز تغییر در زندگی خود پی برده اید. در اولین قدم سعی کنید کارهایی را انجام دهید که دوست ندارید اما در عین حال می دانید که باید انجام داده شود. از این طریق به آن فکر کنید: افراد موفق، موفقیت خود را به آسانی بدست نیاورده اند و تنها به این دلیل به آن رسیده اند که پرانگیزه بودند. آن ها تغییراتی را ایجاد کرده اند و باعث اتفاق افتادن زندگی شدند، زیرا آن ها یک تصمیم آگاهانه برای ارتقای خود گرفتند و هر روز بیشتر از روزهای قبل تلاش کرده اند.
تصمیم بگیرید که زندگیتان را بهبود بخشید.
حرف تا عمل خیلی فاصله است. درسته؟ بنابراین چگونه افراد موفق تصمیم به ارتقای زندگی خود کرده اند؟ رابینز بیان می کند که همه ی ما یک قدرت درونی داریم که با عناوین مختلفی مانند تصمیم های قلبی یا عقل درونی نامیده می شوند و از آن برای ایجاد تغییرات الهام بخش استفاده می شود. اما چگونه می توان تشخیص داد که تصمیم هایی که گرفته می شود، بر اساس حس درونی است یا بر اساس ترس؟
رابینز می گوید تصمیم هایی که بر اساس ترس گرفته می شوند، حس محدودیت به همراه دارد. به همین دلیل است که هر موقع می خواهید تصمیم بگیرید باید هر چیزی که به انگیزه داشتن شما بر می گردد را نادیده بگیرید و به جای آن از خود بپرسید: آیا این تصمیم به بهبود زندگی ام کمک می کند یا خیر؟ اگر این تصمیم موجب پیشرفت زندگیتان شد جواب همیشه بله خواهد بود. بدانید که یک تصمیم، ممکن است ترس آور یا سخت باشد، اما اگر آن را ادامه دهید، موجب بهبود زندگی شما خواهد شد و نیروهای پتانسیل شما را بکار خواهد گرفت. تنها بعد از اینکه تصمیمی گرفتید، باید مقدمات انجام آن را فراهم بسازید تا تغییرات یکی پس از دیگری بوجود آیند.