چای ترش یا چای گل بامیه از کاسچه های گل گیاه بامیه تهیه شده و به چای قرمز تند میدهند.
چای ترش، هم مانند سایر انواع چای منبع آنتی اکسیدان ها بوده و برای سلامتی فوایدی دارد؛ با ما همراه باشید.
برخی شواهد علمی نشان میدهد چای ترش؛ میتواند به کاهش وزن کمک کند، کلسترول خون را پایین بیاورد و از فشار خون نیز بکاهد.
رنگ قرمز کاسچه های گل بامیه از گروهی از آنتی اکسیدان ها به نام آنتوسیانین ها ناشی میشود. آنتوسیانین ها عامل طیف های رنگ قرمز، آبی و بنفش در میوه ها و سبزیجات هستند. آنتوسیانین ها خاصیت ضد التهابی داشته و فعالیت ضد سرطانی دارند چای ترش، یا عصاره آن مقدار کمی سم دارد، اما مطالعات نشان داده نوشیدن چای ترش به طور روزانه و در حد متعادل برای بیشتر افراد بی خطر است.
عصاره گل بامیه در دوزهای بالا میتواند به کبد آسیب بزند. اگر داروی فشار خون مصرف میکنید باید قبل از مصرف این چای با پزشک خود مشورت کنید.
قرن ها در ایران از چای ترش؛ برای درمان فشار خون استفاده شده است. برخی مطالعات تائید میکنند که چای ترش میتواند تأثیر مثبت بر فشار خون داشته باشد. طبق گزارش دانشمندان مصرف چای ترش به مقدار مناسب یعنی سه فنجان ۲۴۰ میلی لیتری در روز میتواند به کاهش فشار خون کمک کند.
یک فایده دیگر چای ترش، کاهش کلسترول خون است. اما تأثیری که چای ترش روی کلسترول خون دارد به اندازه ی تأثیر آن روی فشار خون نیست.
*