برای عضله سازی مصرف تخم مرغ کامل بهتر از سفیده تخم مرغ است.
مطالعه ای تازه ای که در ژورنال آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده نشان داده تخم مرغ کامل، نه فقط سفیده تخم مرغ، برای عضله سازی بهتر است! در مطالعه مذکور، به ۱۰ مرد گفته شد در یک برنامه تمرین مقاومتی شرکت کنند و سپس به آن ها انتخابی برای خوردن ارائه شد: سفیده تخم مرغ یا تخم مرغ کامل، در هر دو حالت شامل ۱۸ گرم پروتئین محققان دریافتند مردانی که بلافاصله پس از تمرین، تخم مرغ کامل میخورند سطح بالاتری از تحریک تولید پروتئین میوفیبریلی را تجربه کردند در مقایسه با کسانی که تنها سفیده تخم مرغ میخورند.
افراد زیادی بر این باورند که دور انداختن زرده های تخم مرغ کمک میکند به اجتناب از افزایش کلسترول و چربی – ولی این حقیقت ندارد.
برای ارزیابی بهتر مطالعه، محققان با افراد تحت بررسی ایزوتوپ های نشانگذاری شده لیوسین و فنیل آلاتین دادند، که هر دو آمینو اسید هستند. این به محققان امکان داد آمینو اسید را در خون اندازه گیری کنند پس از مصرف تخم مرغ. آن ها تخم مرغ هایی را برای مطالعه مورد استفاده قرار دادند بصورت ایزوتوپیکی با لوسین نشان گذاری شده بود. سپس از افراد نمونه خون گرفتند و همچنین نمونه برداری از عضلات انجام شد، برای مشاهده اینکه چطور آمینو اسیدهای تخم مرغ در جریان خون عمل میکنند و پس از تمرین با وزنه باعث تولید پروتئین در عضله میشوند. پاسخ عضله سازی پس از تمرین ۴۰ درصد بزرگتر است در مورد تخم مرغ کامل در مقایسه با سفیده تخم مرغ.
وقتی محققان مستقیماً تولید پروتئین در عضله را اندازه گیری کردند، دریافتند خوردن غذاهایی که شامل غذاهای مغذی و غنی از پروتئین است به مقدار بیشتری آنابولیسم عضله را تحریم میکند، در مقایسه با غذاهایی که تنها شامل پروتئین هستند. دلیل اهمیت کشف مذکور این است که وقتی تخم مرغ کامل میخورید، نه تنها پروتئین مورد نیاز را دریافت میکنید، بلکه همزمان دیگر مواد مغذی را هم که اثر هم افزایی برای پروتئین تخم مرغ دارد دریافت میکنید جهت تقویت توانایی بدن برای ارتقاء تولید پروتئین در عضلات.
بنابراین دفعه بعد که تخم مرغ میخورید، زرده های آن را دور نریزید، چرا که پروتئین و مواد مغذی بیشتری در مقایسه با سفیده تنها در اختیارتان قرار میدهد برای ارتقاء ریکاوری، تولید پروتئنی و رشد عضله ولی بدانید زرده ها چربی هم دارند و کلسترول راهم بالا میبرند.
*