برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

logo
منو
برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

۲۰ موضوع جالب درباره ی خوابیدن

علم مطالعه بر روی خوابیدن علم جدیدی است و اکثر اطلاعات علمی که در این زمینه به دست آمده در طی ۲۵ سال گذشته بوده است.

در زیر ۲۰ موضوع جالب را درباره خوابیدن می بینیم.

۱- رکورد بیشترین زمان بی خوابی (خودآگاه) ۱۸ روز و ۲۱ ساعت و ۴۰ دقیقه است که در یک مسابقه ی استقامت انجام شده است. افراد پس از این همه بی خوابی علائم توهم، پارانویا، تاری دید، لکنت زبان، ضعف حافظه و تمرکز را بروز دادند.

عوارض کم خوابی

۲- تنها بوسیله ی آزمایشات دقیق پزشکی می توان به طور یقین گفت که فردی بیدار است یا خیر. افراد ممکن است با چشمان باز هم به خواب روند حتا بدون اینکه خودشان هم بدانند.

۳- اگر شب ها کمتر از ۵ دقیقه طول می کشد تا به خواب روید یعنی اینکه دچار کم خوابی هستید. زمان ایده آل بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است، به این معنی که آنقدر خسته هستید که بتوانید عمیقاً بخوابید ولی نه آنقدر که در طول روز احساس خستگی و کسالت داشته باشید.

۴- در گذشته تصور بر این بود که تنها در مرحله ی REM (حرکت سریع چشم ها) خواب می بینیم؛ اما خواب دیدن می تواند در سایر مراحل خوابیدن هم اتفاق بیافتد. در واقع این مسئله امکان پذیر است که در هر لحظه از خوابیدن در حال خواب دیدن باشیم.

۵- رویای که در مرحله ی REM می بینیم گاهی شامل اتفاقات عجیب و غریب هستند؛ اما خوابی که در سایر مراحل می بینیم تکراری و شبیه به فکر کردن هستند و از تصاویر کمتری هم بر خوردارند. مثل اینکه فکر می کنید گوشی تلفن همراه خود را در محلی جا گذاشته اید و مرتب به دنبال آن می گردید.

۶- در مرحله ی REM حرکت های خاصی از چشم به معنی حرکت های خاصی در خواب هستند، دانشمندان عقیده دارند که حداقل بخشی از جریان خواب دیدن شبیه به تماشای فیلم است.

۷- فیل ها می توانند ایستاده بخوابند اما برای خواب دیدن (مرحله ی REM) باید روی زمین دراز بکشند.

۸- برخی دانشمندان عقیده دارند که خواب دیدن برای این است که بتوانیم تجربیات خود را در حافظه ی بلند مدت طبقه بندی کنیم. یعنی در واقع در مورد چیز هایی که ارزش به خاطر سپردن را داشته باشند خواب می بینیم. سایر دانشمندان معتقدند ما در مورد چیزهایی که باید فراموش شوند خواب می بینیم و به این ترتیب تجربیات یا خاطرات غیر ضروری را حذف می کنیم تا باعث مسدود شدن حافظه نشوند.

۹- این احتمال وجود دارد که خواب دیدن هیچ دلیل خاصی نداشته باشد و تنها یک نتیجه ی بی معنی از دو مرحله ی تکامل یعنی خواب و بیداری باشد.

۱۰- در سال ۱۹۹۸ تحقیقی انجام شد که نشان داد اگر نوری قوی به پشت زانوان تابیده شود می تواند ساعت بیولوژیکی بدن را از نو تنظیم کند اما دانشمندان هنوز نتوانسته اند دلیل آن را کشف کنند.

۱۱- محققان وزارت دفاع انگلستان ساعت بیولوژیکی سربازان را تغییر داده اند به طوری سربازان می توانند تا ۳۶ ساعت بدون نیاز به خوابیدن وظایف خود را انجام دهند. فیبرهای نوری کوچکی که در عینک های مخصوصی تعبیه شده اند حلقه ای از نور سفید روشنی را دور شبکیه ی چشمان سربازان ایجاد می کند طیف این نور بسیار شبیه به طلوع خورشید است و مغز آن ها فکر می کند که تازه بیدار شده اند. این سیستم برای اولین بار برای خلبان های آمریکایی و در جریان بمباران کوزوو استفاده شد.

۱۲- فاجعه ی نشت نفت از نفتکش های آلاسکا در سال ۱۹۸۹، سقوط شاتل فضایی چلنجر و سانحه ی اتمی چرنوبیل همگی بخاطر خطای ناشی از کمبود خواب افراد اتفاق افتاده اند.

۱۳- “ساعت بیدار باش طبیعی” که برخی افراد را قادر می سازد که در هر زمان که بخواهند بیدار شوند در واقع به خاطر افزایش ناگهانی هورمونی به نام آردنوکورتی کوتروپین در بدن ایجاد می شود. محققان عقیده دارند این حالت نشان دهنده ی نوعی استرس نا خود آگاه برای بیدار شدن از خواب است.

۱۴- حتی اشعه های کوچکی که از یک ساعت دیجیتالی ساطع می شوند می توانند چرخه ی خواب را بر هم بزنند. این نور ها باعث می شوند که یک کلید خنثی در مغز خاموش شود که در نتیجه ی آن نوعی ماده ی شیمیایی که برای خواب ضروری است کاهش یابد و خوابیدن فرد دچار اختلال شود.

۱۵- انسان ها به طور میانگین ۳ ساعت کمتر از سایر نخستی ها مثل شامپانزه ها، میمون ها و بابون ها می خوابد. این حیوانات به طور میانگین ۱۰ ساعت در شبانه روز می خوابند.

۱۶- زمانی که اردک ها خطر شکارچیان را احساس کنند می توانند بین نیاز یه خوابیدن و زنده ماندن توازن ایجاد کنند به این ترتیب که نیمی از مغزشان بیدار می ماند و نیمه ی دیگر به حالت خواب فرو می رود.

۱۷- دفتر های خاطراتی که از زمان های گذشته، یعتی قبل از اختراع لامپ الکتریکی به یادگار مانده اند نشان می دهند که افراد شب ها حدود ۱۰ ساعت می خوابیده اند که این زمان با توجه به تغییر فصول و زمان طلوع و غروب متغیر بوده است.

۱۸- بیشتر آنچه را که در باره ی خواب می دانیم در طول ۲۵ سال گذشته فرا گرفته ایم.

۱۹- تحقیقات نشان داده اند که در کانادا وقتی در زمان را یک ساعت به عقب می کشند و افراد می توانند یک ساعت بیشتر بخوابند میزان تصادفات جاده ای هم کاهش می یابد.

۲۰- محققان عقیده دارند یکی از جذاب ترین موانع خواب، دسترسی ۲۴ ساعته به اینترنت است.

آیا این مقاله مفید بود؟ امتیاز دهید

اولین امتیاز را بدهید
مقالات تصادفی

اگر سوال جدیدی دارید در زیر این مطلب مطرح کنید تا به سوال و جواب ها اضافه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درج آگهی بدنسازی