چگونه غذا می خورید؟
تغذیه تاثیری شگرف بر سلامت جسمی و روحی ما دارد. تحقیقات اخیر مشخص کرده است مصرف چربیهای ترانس و اشباع نه تنها میتوانند عامل ابتلا به ناراحتیهای قلبی باشند بلکه خطر ابتلا به افسردگی را هم بالا میبرند.
تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران اسپانیایی روی عادات غذایی ۱۲ هزار و ۵۹ فرد دانشگاهی نشان داده است افرادی که چربیهای ترانس زیاد مصرف میکنند ۵۰ درصد بیش از سایرین در معرض افسردگی قرار دارند.
بر خلاف آنها افرادی که اهل مصرف چربیهای یک ظرفیتی غیر اشباع هستند کمتر از سایرین به افسردگی دچار میشوند. به گفته متخصصان داشتن یک رژیم سالم غذایی نه تنها خطر ابتلا به ناراحتیهای قلبی و انواع سرطان ها را پایین میآورد بلکه سلامت روان را هم تضمین میکند. مثلا داشتن رژیم مدیترانه ای مانع از بروز افسردگی میشود برخلاف آن رژیمهای غربی احتمال افسردگی را بالا میبرند.
آلمودنا سانچز استاد طب پیشگیری از دانشگاه لاس پالماس دگران در این باره گفت: هر چه قدر یک فرد بیشتر از چربی های ترانس استفاده کند به همان میزان با احتمال بیش تری تحت تاثیر اثرات مخرب ناشی از آن قرار خواهد گرفت.
این در حالی است که نوع دیگری از چربیها که در ماهی ها، روغنهای گیاهی و روغن زیتون یافت میشوند میتوانند خطر ابتلا به علائم افسردگی را تا حد زیادی کاهش دهند.
البته باید توجه داشت این مطالعات روی افرادی انجام شد که میزان مصرف چربی های ترانس در آنها کم بود با این حال محققان متوجه شدند خطر ابتلا به افسردگی در این افراد تا ۵۰درصد بیشتر از دیگران است که این موضوع نشان میدهد رژیم غذایی که هر فرد مصرف میکند نقش بسیار مهمی در وضعیت روحی او بازی میکند.
در حال حاضر نزدیک به ۱۵۰میلیون نفر در جهان از علائم افسردگی رنج میبرند که این آمار در طول سال های گذشته رشد چشم گیری داشته است. دانشمندان معتقدند تغییر در رژیم غذایی انسان ها از مهم ترین عوامل بروز این حالت در جامعه مدرن امروز شده است.