فعالیت مناسب و سالم کبد برای زنده ماندن انسان امری حیاتی است چون کبد یکی از مهمترین وظایف یعنی خارج کردن سموم از بدن را بر عهده دارد.
کبد علاوه بر دفع سموم، همچنین به بدن ما امکان میدهد که مواد مغذی و حیاتی را از غذاهایی که میخوریم، جذب کند. با توجه به این وظایف مهم، مراقبت از کبد ضروری و بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش سایت اینترنتی هلت می آپ، در این مقاله چند توصیه مهم و اثرگذار مطرح شده که به فعالیت مناسب کبد و همچنین پیشگیری از بیماری و نارسایی کبد کمک میکند.
در این مقاله تاکید شده است:
۱- حتما وزن خود را کنترل کنید چون چاقی و اضافه وزن از عوامل مهم بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی هستند. از طریق مشورت با پزشک متخصص میتوانید از راه کارهایی اطلاع پیدا کنید که در کاهش خطر بروز کبد چرب غیرالکلی نقش دارند. به طور کلی اضافه وزن تاثیر سوء روی سلامت کبد دارد.
۲- حتما واکسنهای مربوط به بیماری های مختلفی را که روی کبد تاثیر میگذارند، تزریق کنید. واکسنهای موجود برای این منظور شامل هپاتیت A و B هستند. این واکسنها برای اکثر مردم در دسترس هستند اما تزریق آنها برای افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها به دلایل مختلف ضعیف شده، ضروری است.
۳- از عوارض داروهایی که مصرف میکنید حتما مطلع شوید. برخی داروها مثل استامینوفن اگر به طور صحیح استفاده نشوند سطح سموم موجود در کبد را افزایش میدهند. به گفته کارشناسان کلینیک کلیولند مصرف بیش از حد استامینوفن مهمترین عامل نارسایی شدید کبدی است. بنابراین قبل از مصرف هر دارویی حتی داروهای غیرنسخهای (OTC) با پزشک مشورت کنید.
۴- روابط جنسی نامشروع و کنترل نشده از عوامل جدی ابتلا به هپاتیت B و C هستند که در نهایت کبد را مورد حمله قرار میدهند. ویروس هپاتیت وارد سلول های کبدی میشود و در آنجا تکثیر میکند.
۵- از سموم استنشاقی پرهیز کنید. کبد مواد سمی را از بدن خارج میکند به همین ترتیب تماس زیاد با این مواد میتواند فعالیت کبد را مختل کرده و کاهش دهد. برای حفاظت از کبد از قرار دادن آفت کشها و سایر مواد شیمیایی سمی به طور مستقیم بر روی پوست جدا خودداری کنید. هنگام استفاده از اسپریهای شیمیایی باید از نواحی استفاده کنید که هوا به خوبی تهویه شود و ماسک صورت را نیز فراموش نکنید.
*
2 پاسخ
واقعا ممنونم از سایت جامع و کاملتون.
شما لطف دارید