پروتئین ها

پروتئین ها-

پروتئین یکی از سه گروه اصلی موادغذایی ( کربوهیدرات، پروتئین، چربی ) می باشد . این ماده عامل

پروتئین ها

whey-supplement-staples

پروتئین یکی از سه گروه اصلی موادغذایی ( کربوهیدرات، پروتئین، چربی ) می باشد . این ماده عامل رشد و ساخت بافتهای عضلانی  است .
نکته مهم آن است که بدن توانایی ذخیره پروتئین را برعکس چربی ها و کربوهیدرات ها که در بدن ذخیره می شوند ، را ندارد و بایستی هر چند ساعت یک بار به بدن رسانده شود که این مسئله در مورد بدنسازان جدی تر می باشد .
پروتئین منابع مختلفی دارد که به طور کلی میتوان به دو دسته گیاهی و جانوری تقسیم کرد . پروتئینهای گیاهی منابعی همچون سویا، عدس و … دارد. اما منابع پروتئینهای حیوانی : وی ، شیر ( کازئین ) ، تخم مرغ ( آلبومین ) ، گوشت ( لاکتالبومین ) و … می باشد که در زیر به بحث درباره هر کدام می پردازیم :

پروتئین تخم مرغ ( آلبومین ) :
پروتئین سفیده تخم مرغ یا آلبومین از پروتئینهای مهم و ارزشمند میان بدن سازان است که جهت بالا نرفتن سطح کلسترول از مصرف زرده آن خودداری کنید .
آلبومین پروتئینی است که درصد بالایی از اسیدآمینه های ضروری بدن را در بر دارد و همانطور که می دانید بدن قادر به ساخت اسیدآمینه های از منبع پروتئین نبوده و بایستی میزان مناسبی از انها در برنامه غذایی گنجانده شود .
آلبومین از زمان مصرف در حدود یک ساعت و نیم طول می کشد تا هضم شود به همین خاطر منبع مناسبی برای وعده های بعد از تمرین شناخته نمی شود .

پروتئین سویا :
برای بدنسازان منبع مناسب و مطمئنی به شمار نمیرود ، چون :
هضم آن برای معده تا حدودی مشکل است. ترکیبات اسیدآمینه آن زیاد جالب توجه نمی باشد .
اما این پروتئین خواص درمانی خارق العاده ای مخصوصا برای خانمها در بر دارد مانند کنترل فشار خون گرفته تا تنطیم هورمونها در بدن . در مردان نیز در درمان پروستات نقش دارد .

پروتئین شیر ( کازئین ) :
ارزش و ترکیب اسیدآمینه های موجود در این منبع از پروتئین از پروتئین سویا بالاتر میباشد اما به آلبومین و وی نمیرسد. مدت زمان جذب و هضم آن هم در حدود ۳ الی ۴ ساعت میباشد .به همین خاطر بهترین زمان مصرف آن قبل از خواب بوده چون در طول خواب بدن با جذب آن نیاز پروتئینی خود را رفع می کند .

پروتئین وی ( WHEY ) :
بهترین و غنی ترین پروتئین برای بدنسازان می باشد و دارای مقادیر بالایی BCAA بوده و تعادل نیتروپنی را بالا می برد. فعالیت زیستی با بیواولیبیتی این پروتئین در مقایسه با سایر پروتئینها بسیار بالا بوده و تقریبا ۱۱۴ در نظر گرفته میشود . ( خاصیت زیستی آلبومین به عنوان کاملترین ۱۰۰ میباشد ) .
این پروتئین دارای انواع گوناگونی از وی هیدرولیز شده تا وی ایزولیت دارد :

  • وی هیدرولیز شده ( Whey Hydrolyzed ) :

پروتئینی است که تا حدود زیادی ساختمان پروتئینی آن تغییر شکل داده و ساختکان پروتئینی آن تغییر یافته است و اجزای زنجیره پروتئینی آن تجزیه شده است و این مسئله باعث شده تا بیشتر خواص بیولیژیکی خود را از دست بدهد . اما همچنان منبع خوبی برای تامین اسیدآمینه های بدن میباشد .

  • وی یونیزه شده ( Whey Ion Exchange ) :

از لحاظ کیفیت بسیار بالاتر از هیدرولیز شده میباشد و میتوان گفت که با کیفیت ترین وی بوده که در حالت اولترا فیلتر شده حاوی ۹۰% پروتئین می باشد .

این پروتئین طی فرآیندهای خاص توانایی های بیولوژیکی پروتئین در آن افزایش یافته است .

  • وی میکروفیلتر شده ( Whey Microfiltretion ) :

این پروتئین نیز نوع دیگری از وی بوده و از لحاظ کیفیت در رده دوم قرار دارد و کاملا برابر با کانستریت می باشد . در فرایتد تولید آن جهت بالا بردن درصد هضم و جذب این محصول از فیلترهای میکروسکوپی یا نانوفیلترها استفاده شده است .

  • وی کانستریت ( Whey Concentrate ) :

نوعی پروتئین وی می باشد که دارای ۸۰% پروتئین است و ۲۰% بقیه را لاکتوز و چربی و مواد معدنی تشکیل می دهد و خواص بیولوژیکی آن بهتر از وی ایزوله شده می باشد اما از لحاظ ریکاوری هیچ تفاوتی با هم ندارند .

  • وی ایزوله شده :

همانطور که از اسم آن پیداست دارای ۹۰%پروتئین و ۱۰%رطوبت بوده و بدون لاکتوز و چربی میباشد از این رو هضم آسان تری دارد . البته قیمت بیشتری هم نسب به سایر پروتئین ها داراست .

ثبت دیدگاه