خواص سیب
همه می دانیم سیب برای ما مفید است. حتما شنیده اید ” مصرف یک سیب در روز شما را از بیماری دور می کند”. سیب ها به طور لذت بخشی ترد و آبدار می باشند. تنوع زیاد آنها در اطراف ما موجود است. بر خلاف انگور یا موز، سیب ها در کوله پشتی و کیف مقاوم هستند و به محافظت خاصی نیاز ندارند و یک میان وعده ی راحت برای همه بخصوص کودکان است که هیچ تدارک خاصی جز شستشوی سریع لازم ندارد. در درست کردن غذاهای راحت مثل پای سیب و کیک، سیب رتبه اول را دارد. به طور خلاصه پیدا کردن یک مزیت منفی در مورد این میوه ی معروف سخت است.
سیب برجستگی های زیادی دارد که که شامل فیبر، فلونوئید و فروکتوز می باشد. یک سیب حاوی ۵ گرم فیبر یعنی بیشتر از غلات است که موجب پیشگیری از بیماری قلبی و یبوست می شود. سیب در واقع هیچ گونه چربی ندارد و به کاهش کلسترول مضر LDL و افزایش کلسترول مفید HDL کمک می کند. سیب قرمز و سیب های پیوندی تاثیر بیشتری روی کلسترول دارند. تحقیقات زیادی نشان داده اند که فلونوئیدها ، دسته ای از آنتی اکسیدان ها که در سیب به وفور یافت می شود، در پیشگیری از بیماری قلبی و سکته کمک می کند.
غنی ترین منبع فلونوئید، سیب ها، چای، پیاز و کلم بروکلی می باشد. برای دریافت فلونوئید بیشتر به نام کورستین که باعث افزایش حافظه می شود پوست سیب را حتما بخورید. یک فلونوئید به نام فلوریدزین که تنها در سیب یافت می شود ممکن است از آسیب استخوان بخصوص در دوران یائسگی جلوگیری کند. ترکیبات آنتی اکسیدان در پوست سیب به نام فنول ها محافظت از پوست در برابر اشعه خورشید را فراهم می کنند. سیب های قرمز، پیوندی و دورگه همگی دارای فنول فراوانی می باشند. فروکتوز موجود در سیب طعم شیرینی به آن می دهد. فروکتوز یک قند ساده است اما به آرامی تجزیه می شود. زمانی که با فیبر موجود در سیب ترکیب شود به ثابت نگه داشتن قند خون کمک می کند.
ده ها تحقیق در کشورهای زیادی صورت گرفته که نشان می دهند خطر توسعه آسم، چند نوع سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی را کاهش می دهد. آنها همچنین می توانند کاهش وزن و عملکرد کبد را بالا ببرند. تانین موجود در سیب میتواند به پیشگیری از بیماری های دستگاه ادراری و بیماری های لثه کمک کند. سیب قرمز محبوب یکی از سالم ترین غذاهای روی زمین است. این سیب حاوی آنتی اکسیدهای بیشتر از انواع دیگر سیب هاست. سیب های قرمز طلایی و زرد حاوی کوئرستین بیشتری می باشند و حافظه را تقویت می کنند. سیب های سبز و قرمز به طور ویژه برای پوست مفید می باشند زیرا کلاژن و الاستین پوست را تقویت می کند.
آب سیب حدود ۱۰ درصد محتوای ماده ی مغذی سیب های تازه را دارد و حاوی قند بالایی است. آب سیب های تیره رنگ از سیب های رنگ روشن مغذی تر است. به منظور جلوگیری از آفت های موجود در پوست سیب، در صورت امکان سیب های عالی بخرید در غیر این صورت آن را بخوبی بشورید و آبکشی کنید.
- استفاده و نگهداری سیب
بسیاری از مردم دوست دارند برش های سیب را با کره بادام زمینی بخورند یا تکه های آن را به سالاد سبز یا سالاد میوه ی خود اضافه کنند. ورقه های سیب همراه با پنیر دسر مورد علاقه ی اروپایی ها می باشد. برای استفاده از سیب در دستور غذایی آینده ی خود می توانید آنها را در کیسه های پلاستیکی در فریزر نگه دارید. درصد بالایی از ارزش غذایی آن ها به مدت چند ماه حفظ می شود. سعی کنید در هفته ۳ الی ۴ سیب بخورید. برخی از سالمترین افراد در روز یک الی دو سیب میل می کنند. پس برای سلامتی خود، شما نیز این روش را ادامه دهید.