پیش از این که به پروتئین های آلبومین (تخم مرغ)، سویا و پروتئین ترکیبی بپردازیم لازم به اشاره است که بیشتر بدنسازها تمام موفقیت خود را مدیون پروتئین وی می دانند و این موضوع اشتباه است و اگر از یک بدنساز پیشرفته و یا یک مربی آگاه، مشاوره بخواهند متوجه می شوند که مصرف تمام پروتئین ها برای موفقیت تمام عیار، لازم است.
در همین خصوص در این مطلب به توضیح چند نوع پروتئین کم مصرف- ولی مفید- می پردازیم.
پروتئین تخم مرغ
این پروتئین ها با سرعت متوسط در بدن هضم می شود ( در حدود ۵/۱ تا ۳ ساعت): بنابراین تخم مرغ، پروتئینی است که در هر زمان برای افزایش و بالا بردن آمینواسیدها در بدن بسیار مفید است. البته لازم به ذکر است که پروتئین تخم مرغ، یکی از کاملترین و بهترین پروتئین های موجود می باشد و به همین دلیل نیز اکثر حرفه ای ها با وجود انواع و اقسام پروتئین ها، آلبومین را ترجیح می دهند.
پروتئین سویا
پروتئین سویا یکی از کاملترین پروتئین هاست که منبع گیاهی دارد و از گیاه مشتق می شود. اگر چه پروتئین سویا به اندازه پروتئین های «وی و آلبومین» از نظر جذب در بدن و دستگاه گوارش موثر نیست اما به نوبه خود، پروتئین خوبی است.
پروتئین ترکیبی
مکمل های پروتئینی به طور مجزا به پروتئین های «وی، سویا، آلبومین و کازئین» تقسیم می شود؛ بنابراین به مکملی که حاصل ترکیب همه انواع پروتئین های مذکور باشد پروتئین ترکیبی گفته می شود.
خوب، پروتئین ترکیبی چه مزیتی برای شما دارد که پروتئین های مجزا ندارد؟
پر واضح است که پروتئین های ترکیبی نسبت به پروتئین های مجزا در بدن، با زمان های متفاوتی هضم و در نتیجه جذب می شود، بدین معنی که شما با خوردن پروتئین ترکیبی- در هر زمانی- هر ۳ نوع پروتئین، یعنی « زودهضم (وی)، متوسط الهضم (آلبومین) و دیرهضم (کازئین)» را دریافت کرده اید و در تمامی شبانه روز، سط امینواسید خون شما بالا خواهد بود.