کاشکسی یا لاغری شدید
لاغری:
کم بودن وزن بدن نسبت به سن و قامت معینی که بیشتر بر اساس کمبود چربی های زیر پوست تعیین می گردد. اطفالی که از شیر مادر استفاده نمی کنند اغلب کم بنیه و همیشه مریض هستند.
علل لاغری:
۱-بیماری قند ۲- ناراحتی و فشار فکری ۳- سل ۴- سیفلیس ۵- مالاریا ۶- قرحه(زخم) معده و روده ۷- بیماری های ناشی از فقدان ویتامین ها ۸- کار زیاد ۹- غم و غصه ۱۰- اعتیاد مزمن ۱۱- عدم کارایی غده ی تیروئید یا فوق کلیوی ۱۲- سرطان ۱۳- ترشح زیاد صفرا ۱۴- نارسایی کلیوی ۱۵- ناراحتی کبدی.
ماراسموس:
لاغری مفرط تمامی بدن در اثر فقر غذایی.
دق (ATROPHY):
لاغری غیر طبیعی و خشکی بدن را گویند که بعضی آن را مردن از غصه گفته اند که تعریف اول صحیح می باشد.
برخی عوامل مضر:
کمبود B1-B3 (لاغری دست و پا)- فسفر (لاغری دست و پا)- سرب (ضعف عضلانی)- نقره،طلا،مس (ضعف عضلانی)- گرسنه خوابیدن- مصرف غذاهای ناسازگار- سوء هاضمه- داروهای مدر- کشیدن تریاک- استحمام زیاد- استمناء- آهک- لک مغسول- ترشی و اغذیه ی ترش- مصرف فراوان شاهی- زیره- عرق زیره- فلفل سیاه- گیلاس- نان جو- سیب زمینی- لوبیای خشک- مصرف فراوان پیاز- سندروس- نمک- سرکه ی فراوان- رب انار- پنی سیلین و امثال آن- کاهش وزن– انحراف استخوان سمت راست لگن.
برخی عوامل مفید:
پوشیدن لباس ابریشمی- قبل از معالجه باید طبق برنامه ی منظم غذایی به مدت چند روز میوه های مختلف خورد تا یبوست را دفع کند و سموم را نیز از بدن بیرون راند و مزرعه برای کاشت بذر آماده شود.
حمام با شکم پر- استحمام یک روز در میان- تفریحات سالم- ورزش سبک- قدم زدن در آب سرد- ویتامین های گروه B و E- توت فرنگی- نخود فرنگی- ماهی- روغن ماهی- نمک دریا- زرد آلو- خرمالو- خرما با شیر- موز با شیر- هندوانه– سیب- توت سفید- سنجد- انار شیرین- نارگیل- زیتون– بادام شیرین- تخم مرغ- گوشت قرمز چرب- حلیم- فرنی- شیربرنج- غذاهای شیرین- انواع شیرینی- عسل- آب هویج- لوبیاو …
دوپینگ های گیاهی (داروهای انرژی زای گیاهی):
B1-B6-B3-B5-C-رنگ قرمز- زرد- معجون جالینوس- خرم- گرده ی خرما- جین سینگ- عسل- گزنگبین- شیر- شیره ی انگور- زنجبیل- پروتئین- گوشت- بادام- سویا- لوبیا- کنجد- جو- کشمش- جوانه ی گندم– انجیر خشک- ارده شیره- گردو.
خوراکی های پر کالری:
زرده تخم مرغ– کره- روغن- روغن زیتون- مارگارین- دانه ی جو خام- گردو- انجیر خشک- آرد گندم- مغز تخمه آفتابگردان خشک- شاه بلوط خشک- کره ی بادام زمینی- پنیر پر چربی
دوپینگ به وسیله ی خون (در المپیک مونترال ۱۹۷۶ صورت گرفت):
چند روز قبل از مسابقه ورزشکار را به ارتفاعات بلند می بردند تا میزان گلبول های قرمز او بالا رود و در نتیجه ظرفیت اکسیژن رسانی خون تا ۲۰% افزایش یابد؛ سپس آن خون را غلیظ و منجمد کرده پیش از مسابقه به ورزشکار تزریق می کردند.