چه غذایی برای بدنسازی سالم است؟
معمای تغذیه
برای اطمینان از سلامت مواد غذایی برای بدنسازی باید چه نکاتی را مد نظر داشته باشید…
حتماً بعنوان یک بدنساز مهارت زیادی در ارزیابی سریع جدول تغذیه محصولات غذایی مختلف دارید، ولی آیا در مورد تاریخ مصرف مواد غذایی مختلف هم اطلاعات کافی دارید؟ در ادامه به شما خواهیم گفت که برای اطمینان از سلامت مواد غذایی مورد استفاده تان باید چه نکاتی را مد نظر داشته باشید.
چه غذایی برای بدنسازی سالم است؟
اعداد کمی گیج کننده هستند !
بر اساس تحقیقاتی که اخیراً در دانشگاه آریزونا (تاکسون) صورت گرفته، سالیانه و بطور متوسط هر آمریکایی حدود ۱۴ درصد از مواد غذایی خریداری شده را دور میریزد. این مسئله حدود ۵۹۰ دلار برای هر خانواده هزینه در پی دارد. در مجموع این مقدار برای کشوری مثل آمریکا حدود ۴۳ میلیارد دلار را شامل می شود. بدترین بخش واقعیت مذکور این است که حدود ۱۵ درصد از مواد غذایی دور ریخته شده، حتی از بسته بندی خود خارج هم نشده اند و بدلیل اتمام تاریخ مصرف، غیر قابل استفاده تلقی شده اند.
حال این مسئله را به جوامع مدرن شهری سراسر دنیا بسط دهید تا از مقدار غذایی که سالیانه فاسد و دور ریخته میشود حیرت زده شوید. بررسی ها نشان داده در مورد بسیاری از افراد سردرگمی در مورد تاریخ مصرف ذکر شده روی مواد غذایی، باعث می شود برخی مواد بدون اینکه واقعاً فاسد شده باشند، بی دلیل دور ریخته شوند. اما با کمی هوشیاری در مورد اعداد ذکر شده روی بسته مواد، میتوانید اطمینان یابید که آنچه میل میکنید آسیبی به شما نخواهد رساند، در نتیجه هم در هزینه های خود صرفه جویی کنید و هم در جهت حفظ محیط زیست قدم بردارید.
اولین نکته کلیدی این است که تشخیص دهید هیچ قوانین فدرالی در مورد چگونگی تعیین تاریخ انقضاء محصولات غذایی وجود ندارد، بنابراین استانداردی هم در مورد چگونگی چاپ تاریخ انقضاء بر محصولات موجود نیست. برخی تاریخ مصرف ها بصورت کد گذاری و خلاصه روی محصولات ذکر میشوند، بدون اینکه اطلاعات لازم برای خواند آن ها در اختیار مصرف کنندگان باشد، و باعث سردرگمی خریداران میشود. بعنوان مثال، برای غذاهای فاسد شدنی مثل گوشت، لبنیات و تخم مرغ، از اصطلاحی که به “تاریخ باز” شهرت دارد استفاده میشود که خواندنش آسان است ولی به آن آسانی قابل درک نیست.
مهمترین بخش برای درک تاریخ انقضاء این است که هدف از ذکر آن ها بیشتر برای فروشگاه های عرصه کننده است تا مصرف کنندگان و تاریخ ها ربط چندانی به سلامت محصول غذایی ندارد. اینها کافی هستند برای اینکه خرید هوشمندانه تری داشته باشید.
- فروخته شود تا تاریخ …:
این تاریخ نشان دهنده مدت زمانی است که فروشنده میتواند محصول را در معرض دید مشتری قرار دهد. وقتی این تاریخ به سر آید. دیگر تضمینی وجود ندارد که محصول در حداکثر کیفیت خود باشد. بنابراین فروشگاه ها تلاش میکنند تا محصولاتی را که زمان کمی تا رسیدن تاریخ ذکر شده بر روی آن ها مانده به فروش برسانند، بنابراین واضح است که سعی میکنند اجناس تازه تر را خارج از دسترس قرار میدهند، و اجناس قدیمی تر را به فروش برسانند.
- بهترین تاریخ مصرف مواد غذایی برای بدنسازی:
پس از این تاریخ، کیفیت و طعم غذاها رو به کاهش میرود.
- تا تاریخ … استفاده شود:
این آخرین تاریخی است که تولیدکنندگان بر این باورند که محصول عرضه شده در حداکثر کیفیت خود قرار دارد.
با توجه به این نکات، بلافاصله میتوان دریافت که هیچ یک از این تاریخ ها نشان دهنده هیچ چیز در مورد عدم سلامت محصولات پس از تایخ مذکور نیست. در واقع، سازمان کشاورزی آمریکا هم اعلام کرده که در حالی که افراد نمی خواهند از اتمام تازیخ مصرف غذاها آن ها را خریداری کنند، ولی اگر تاریخ محصول غذایی در خانه شما منقضی شود، به این شرط که بطرز صحیحی نگهداری شده باشد، به احتمال زیاد هنوز هم سالم است و کیفیت آن در حد قابل قبولی میباشد. به هر حال اگر وعده های خود بدرستی تنظیم کنید و نسبت به آنچه در یخچال و آشپزخانه خود نگهداری میکنید هوشیار باشید، میتوانید مواد غذایی خریداری شده را بصورت بهینه ای مورد استفاده قرار دهید و از هزینه ای که صرف آن ها میکنید بیشترین بهره را ببرید.
حقایق فریز شده!
اگرچه ارائه راهنمایی های دقیق در مورد تاریخ غذاها دشوار است، سازمان کشاورزی آمریکا توصیه هایی را در مورد محصولات غذایی خریداری شده از سوی مصرف کنندگان منتشر کرده. اگر روی محصولی اصطلاح “تا تاریخ…مصرف شود” ذکر شده، تلاش کنید تا قبل از آن تاریخ محصول مورد نظر را مصرف کنید. اما، اگر تنها چند روز از آن تاریخ گذشته و نشانه ای از فساد یا بوی نامطبوع از غذاها حس نکردید، شاید هنوز بتوانید با خیال راحت از آن ها استفاده کنید.
توصیه های استاندارد در خصوص چه غذایی در چه مدت سالم می ماند؟
در ادامه تعدادی از توصیه های استاندارد در مورد تعدادی از مواد غذایی فساد پذیر را در اختیارتان گذاشته ایم.
چه غذایی تعداد روزهای قابل نگهداری ماده غذایی در یخچال
گوشت ماکیان 1- 2 روز
گوشت گوساله و گوسفند 3- 5 روز
گوشت چرخ کرده 1- 2 روز
سوسیس و کالباس 5- 7 روز
تخم مرغ 3- 5 روز
*