پودر سفیده تخم مرغ آلبومین
در دنیای ماشینی امروز جدای از مشغله های متعدد و گرفتار شدن در عالم روزمره گی، مؤلفه های مهم دیگری نیز برای فرار از خستگی و گذران بهتر اوقات فراغت تعریف شده است. مؤلفه هایی که مستقیماً در سلامت جسمی و ذهنی هر جامع های تأثیر گذار بوده و در مدت زمان مشخصی تأثیرات به سزای خود را خواهد گذاشت.
خوشبختانه امروز «ورزش و تغذیه» دو عامل مهم و تعیین کننده ای هستند که در سبد خانوارهای ایرانی قرار گرفته و بخش اعظمی از جامعه به آن توجه ویژه و خاص نشان میدهد. همان بخش اعظمی که امروز حفظ سلامتی و داشتن بدنی زیبا از اولویت های اصلی آن به حساب می آید و تمامی آن هایی که به نوعی در سالم سازی جامعه ایران اسلامی نقش داشته و دارند، با علم به این موضوع، توجه خاصی را در خصوص استفاده بهینه از دو مقوله مهم ورزش و تغذیه انجام داده اند. چرا که آن ها خوب میدانند که توجه خاص به این بخش، نه تنها هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری روی نسل آینده ای است که قرار است سازنده فردای ایران اسلامی باشد.
اهمیت اعجاز گونه تخم مرغ
کمتر کسی پیدا میشود که خواص بسیار تخم مرغ را نداند. تخم مرغ با خواص اعجازانگیز، یک غذای بسیار مغذی و سرشار از پروتئین ها، ویتامین ها به همراه آهن، فسفر و … دیگر مواد آلی و مورد نیاز بدن است.
در ارزش غذایی تخم مرغ همین بس که بدانیم سهم این ماده ارزشمند در رژیم غذایی به گونه ای تعریف شده است که مصرف دو عدد آن به عنوان یک وعده غذایی کامل، میتواند جایگزین گوشت قرمز، گوشت سفید، ماهی، دانه های خشک و گروه غلات باشد و به خوبی جای آنها را در نیازهای بدن پر کند. بد نیست که بدانیم هر تخم مرغ حاوی ۶ گرم پروتئین است که نیمی از آن در سفیده آن نهفته است.
چرا سفیده تخم مرغ؟
پروتئین سفیده تخم مرغ حاوی مقادیر بسیار بالایی از اسیدهای آمینه شاخه دار است که این مهم کمک قابل توجهی در راستای تولید پروتئین به منظور تسریع در رسیدن عضلات برتر به قدرت، کیفیت و ظاهری زیبا میکند.
تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که از نظر تحریک پذیری، تولید پروتئین مورد نیاز بدن «آلبومین» به منظور کارآیی، سرعت بیشتر و کیفیت از اهمیت به مراتب بالاتری نسبت به پروتئین شیر یا حتی پروتئین وی برخوردار است. در سفیده تخم مرغ بیش از ۴۰ نوع پروتئین متفاوت وجود دارد، اما اغلب آن ها در مقیاس با پروتئین آلبومین درصد ناچیزی از سفیده تخم مرغ را شامل میشود. اما هرگز نمیتوان منکر نقش به سزای آن ها در ایجاد بستری مناسب برای شکل گیری ترکیبات مختلف در زمینه هایی چون بهبود کیفیت، تسریع در روند رشد و حتی شکل ظاهری عضلات شد.
نقش سفیده تخم مرغ در ساخت و تقویت ماهیچه ها
در سفیده پر اهمیت تخم مرغ، ویتامینهای K ,E ,A ,12B ریبوفلاوین و اسیدفولیک به وفور وجود دارد که همه این ها برای ساخت و تقویت ماهیچه های بدن ضروری به نظر میرسند.
به تعبیر دانشمندان، برخلاف زرده تخم مرغ که از نظر داشتن لیپید یا چربی بسیار غنی است، سفیده تخم مرغ فاقد چربی و کربوهیدرات است و اگر هم باشد کمتر از یک درصد آن را تشکیل میدهد.
سفیده تخم مرغ به عنوان یک پروتئین مناسب و مرجع به آن اندازه اهمیت دارد که سایر پروتئین های موجود با آن مقایسه شوند، چراکه این ماده سفید جادویی به صورت طبیعی شامل تمامی آمینو اسیدهای ضروری بدن بوده که برای ساخت عضله اهمیت بسیاری دارند.
بد نیست بدانیم پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ به راحتی جذب ماهیچه ها میشوند تا جایی که هر سفیده تخم مرغ بدون زرده آن، چیزی در حدود ۳ گرم پروتئین خالص دارد که حاوی تمامی ۸ اسید آمینه اساسی مورد نیاز بدن شامل والین، لیوسین، ایزولوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین و تریپتوفان است و ویتامین های B, K, E, 12A ، ریبوفلاوین و اسیدفولیک بهوفور در سفیده تخم مرغ یافت میشود که در ساخت ماهیچه ها نقش اساسی برعهده دارند.
تعریف آلبومین
آلبومین یا همان پروتئین نهفته در سفیده تخم مرغ به لحاظ کارآیی، سرعت سنتز و کیفیت همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد از اهمیت بالاتری نسبت به پروتئین شیر یا پروتئین وی برخوردار بوده و همچنین به دلیل وجود آمینو اسید آرژنین به صورت طبیعی، تولید اکسید نیتریک را نیز تحریک میکند که همین امر باعث اتساع عروق خونی شده و در نتیجه اتفاقات مهم زیر بدن میافتد:
- کمک به تقویت سطوح هورمون رشد، که درطول تمرین و پس از آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.
- انتقال مواد مغذی و هورمون های آنابولیک برای تقویت سطوح انرژی
- افزایش جریان خون در عضلات و کمک به انتقال اکسیژن بیشتر
- رشد بیشتر عضلات هدف
- پمپ بهتر خون در طول تمرین
- ریکاوری بهتر عضلات
تعداد خالص این محصول به میزانی است که تمامی پروتئین بدن را تآمین و با تأثیرگذاری کم نظیرش تفاوت ها را نمایان میکند. چرا که در هر پیمانه ۳۰ گرمی حدود بیش از ۲۵ گرم پروتئین خالص وجود دارد. یعنی عددی به مراتب بالاتر از ۸۰ درصد که این عدد و این کیفیت به راحتی پاسخگوی ورزش های سنگین میتواند باشد.
همچنین در امتیازات بالای آلبومین، همین بس که هیچ فشاری روی کبد نداشته و آن دسته از افرادی که از ناحیه کبد دچار مشکل هستند، میتوانند به راحتی و بدون هیچ دغدغه ای از آن استفاده کنند.
پروسه تولید آلبومین
اگر تا به امروز استفاده از پروتئین آلبومین همانند دیگر پروتئین ها رایج نبوده، شاید عمده دلیل آن قیمت بالای مواد اولیه و پروسه فرآوری آن بوده باشد که خوشبختانه امروز به لحاظ پیشرفت علم و ورود افراد جوان و علاقه مند در این امر شاهد رشد و تولید این نوع پروتئین ارزشمند بوده و هستیم.
خط سیر تهیه آلبومین
نحوه رسیدن به این محصول در قالب پودر پروتئین با فرآوری از پروتئین های دیگر کاملاً متفاوت است. به این شکل که ابتدا و بعد از مرحله شست و شو، تخم مرغ شکسته و کار جداسازی سفیده از زرده آن به صورت کاملاً مکانیزه انجام میشود. سپس مایع سفیده برای میکروب زدایی به دستگاه های مخصوص هدایت شده و عملیات هموژنیزه و پاستوریزه روی آن صورت میپذیرد و ماده اولیه آماده ورود به قسمت مهم خط تولید میشود.
تکنولوژی این بخش به این صورت است که مایع سفیده وارد دستگاه سانتریفیوژ شده و در اثر نیروی گریز از مرکز، تمام رطوبت موجود در آن گرفته میشود. در این بخش ماده باقی مانده با سیستم DRY INJECTION یا همان پاشش خشک و جامد در دمای ۱۷ درجه به پودر سفیده تخم مرغ خشک و کاملاً استریلیزه تبدیل و پس از آن پروتئین زود جذاب آلبومین از هر نظر آماده بسته بندی و مصرف میشود.