ترکیبات شیمیایی انبه
این میوه دارای موادی مانند اسید بنزوئیک Benzoic Acid، اسید سیتریک Citric Acid و Puri yellow Dye که ماده زرد رنگی است میباشد. انبه، در حدود ۱۵ درصد تانن دارد. هسته انبه، دارای چربی زیاد و نشاسته و اسید گالیک Gallic Acid است.
خواص داروئی
خواص میوه انبه؛ رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است. انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن میباشد.
بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است.
تقویت کننده قوای جنسی است.
رنگ صورت را درخشان میکند.
دهان را خوشبو میکند.
ادرارآور است.
یبوست را برطرف میکند.
انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است. بنابراین دستگاه گوارش را ضد عفونی و تمیز میکند.
انبه تمیز کننده خون میباشد.
خوردن انبه؛ بوی بد بدن را از بین میبرد.
حرارت بدن را کاهش میدهد و تب را پائین میآورد.
برای رفع اسهال مفید است.
خوردن انبه، سردرد، تنگی نفس و سرفه را از بین میبرد.
برای درمان بواسیر مفید است.
عطش را برطرف میکند.
چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند.
خواص مغز هسته انبه:
انبه؛ دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که به جای مغز بادام میتوان از آن در شیرینیجات استفاده کرد.
خوردن مغز هسته اسهال را برطرف میکند.
برای معالجه سرما خوردگی مصرف میشود.
سرفههای سخت را درمان میکند.
درمان کننده بواسیر خونی است.
خانم هایی که دچار خونریزی از رحم میباشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز این میوه استفاده کنند.
مغز هسته انبه؛ کرم کش و ضد اسهال است.
برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است.
ضد استفراغ است.
دیگر خواص درخت انبه:
گل انبه، سرد و خشک است و اسهال را رفع میکند.
اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود ۳ گرم آن را با ۱۰ گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه میکند.
صمغ درخت انبه؛ را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتیهای پوست مفید است.
برای برطرف کردن ریزش مو، آب برگ های درخت انبه را روی سر بمالید.
برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه، را مضمضه کنید.
مضرات:
هضم انبه؛ برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید. اگر خون انبه ایجاد نفخ بکند باید آن را با زنجبیل خورد.