مروری اجمالی در مورد چربی های بدن
مواردی که می بایست در خصوص چربی ها از آن اطلاع داشته باشید را به صورت اجمالی در ادامه آورده ایم.
- چربی بدن یکی دیگر از اعضای بدن است که کالری را در خود ذخیره کرده و هورمون ها را برای کنترل متابولیسم (سوخت و ساز) آزاد می کند.
- در کل ۲ نوع دسته بندی چربی بدن وجود دارد که نوع اول <چربی سفید> و نوع دوم<چربی قهوه ای>می باشد.
- چربی سفید دارای چندین زیر شاخه می باشد و برخی از آنها برای سلامتی مفید بوده و از امراض متابولیک (مربوط به ساخت و ساز) جلوگیری می کند و برخی دیگر سلامت فرد را تمدید می کند.
- چربی قهوه ای نیز نوع خوب چربی می باشد که انرژی بسیار بالایی در داخل میتوکندری تولید کرده که باعث افزایش متابولیسم می شود.
- شما می توانید میزان چربی قهوه ای را افزایش دهید بنابراین صدها کالری بیشتر در طول روز خواهید سوزاند. این موضوع از طریق مصرف غذا،مکمل های غذایی و یا برنامه ریزی در شیوه زندگی امکان پذیر می باشد.
چربی سفید
همانطوری که اشاره کردیم <چربی سفید> دارای چند زیر شاخه بوده که برخی خوب و برخی دیگر برای سلامتی مضر خواهد بود در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
- چربی زیر پوستی:
این نوع چربی دقیقا همان نوعی است که اکثر بدنسازان نگران آن هستند و در تست این بادی (In Body) بسیار مورد توجه واقع می شود. چربی زیر پوستی تأثیر منفی ای بر روی سلامتی نداشته و حتی شاید سود مند هم واقع شود. البته به این بستگی دارد که در کجای بدن قرار گرفته باشد.
- چربی ران و کفل:
تجمع این چربی زیر پوستی، اغلب در بدن بانوان شیوع بیشتری دارد.
- چربی احشایی:
پناهگاه و محل لانه کردن این نوع چربی، دور بخش های داخلی شکم می باشد. اگر شما کمر و یا شکم بزرگ دارید، به طور قطع می توان گفت چربی احشایی را از آن خود کرده اید.
پزشکان اظهار دارند که اگر مقدار این چربی از حد نرمال بیشتر باشد ریسک بیماری قلبی و سکته بیشتر می شود. از طرفی دیگر به نظر می رسد که چربی احشایی نقش پرنگ تری نسبت به سایر چربی ها در افزایش مقاومت به انسولین و دیابت ایفا می کند.
- چربی شکم و پهلو:
این نوع چربی، احشایی و چربی زیر پوستی می باشد. بیشتر از ۶/۱۰۱ سانتیمتر دور کمر در مردان و ۹/۸۸ در زنان می تواند ریسک بیماری قلبی، سکته و دیابت را افزایش دهد باید بدانید که چربی شکم و پهلو منشاء بیشتر لپتین (هورمونی که مسئول کنترل متابولیسم و اشتها است) می شود.
*