یک برنامه رژیمی
- هر روز یک لیوان شیر یا ماست، حتما میل کنید.
- سه نوبت در هفته و هر نوبت یک قاشق بزرگ روغن زیتون روی سالاد اضافه کنید.
- سهمیه روزانه مصرف قند ۵ حبه باشد.
- یک حبه قند= ۶عدد توت = ۶ عدد مویز = ۲ عدد پولکی = ۱۲ عدد کشمش
- ۲ حبه قند = ۱ عدد خرما
- ۳ حبه قند = ۱ شکلات کوچک
صبحانه:
یک کف دست نان + یک قاشق مرباخوری عسل یا مربا + ۳۰ گرم پنیر + یک استکان چای شیرین
یک کف دست نان = ۳۰ گرم نان = ۲۰ گرم نان خشک = ۵ عدد بیسکوئیت متوسط =۲ عدد بیسکوئیت مادر = ۲ عدد شیرینی زبان کوچک= ۳ عدد بیسکوئیت ساقه طلایی
ساعت ۱۰ صبح: چای + یک عدد میوه
قبل از نهار: دو لیوان آب + یک عدد سیب با پوست
نهار:
شنبه: یک کف دست نان + سالاد + یک عدد دلمه یا یک عدد کوفته
یکشنبه: یک کفگیر برنج + سالاد + یک قطعه متوسط مرغ یا ماهی
دوشنبه: یک کف دست نان + سالاد + یک عدد کتلت یا معادل آن کوکو
سه شنبه: یک کفگیر برنج + سالاد + گوشت خورشت متوسط یا یک سیخ کباب برگ
چهارشنبه: یک کف دست نان + سالاد + سه چهارم سیخ کباب برگ یا ۲ عدد تخم مرغ
پنج شنبه: یک کفگیر برنج + سالاد + یک قطعه متوسط مرغ یا یک و نیم کفگیر عدس پلو
جمعه: یک کف دست نان + سالاد + یک قطعه کوچک مرغ یا ماهی
عصرانه: چای + یک عدد میوه
شام :
شنبه: یک کف دست نان+ یک قاشق غذاخوری سالاد الویه
یکشنبه: یک کف دست نان + ۳۰ گرم پنیر + ۳ عدد گردو
دوشنبه: یک کف دست نان + سالاد + یک قطعه کوچک ماهی یا مرغ
سه شنبه: نصف پیتزا یا (۳ سیخ جگر + یک نان ساندویچی) + سالاد
چهارشنبه: دوسوم لیوان عدس پخته یا یک لیوان شیر + ۲ عدد نان سوخاری
پنجشنبه: دوسوم لیوان لوبیا چیتی پخته یا سوپ جو + سالاد
جمعه: ۳ عدد سیب زمینی متوسط + سالاد یا دو عدد لبو متوسط + سالاد
جایگزینی برای شام: می توان بجای همه شام ها، یک لیوان شیر+ دو عدد نان سوخاری یا نان و پنیر و هندوانه یا نان و پنیر و انگور یا نان و ماست و خیار یا بورانی اسفناج با همان اندازه نان استفاده گردد.
- اگر سابقه ناراحتی معده ندارید، حتما ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو به آب ناشتا اضافه کنید.
- روی سالاد میتوانید آب لیمو، سرکه استفاده کنید و از مایونز خودداری کنید.
- می توانید به جای یک عدد کوفته، دلمه، کوکو یک قطعه گوشت کوچک بخورید.
غذاهای آزاد
آبلیمو ترش، گوجه فرنگی، چای، قهوه، انواع سبزیجات، انواع ادویه و قند ساخارین و اسپارتام و نوشابه رژیمی و سالاد
غذاهای ممنوع
شکر، مربا، عسل، شکلات، شربت، میوه کنسرو شده، کمپوت، شیرینی ها، لیمونادها، نوشابه، بیسکوئیت ها، آبمیوه های شکر دار، کیک ها، کلوچه و…
نکات مهم:
۱- آهسته بخورید ۲- لقمه های کوچکتر بردارید ۳- از قاشق کوچکتر برای مصرف برنج استفاده کنید ۴- بعد از تمام شدن سهمیه غذا از سر سفره غذا برخیزید ۵- نوشیدن آب اجباری است.
یک عدد: سیب متوسط، یک پرتقال متوسط، انار، گریپ فروت، لیمو شیرین، هلو
یک واحد میوه:
یک عدد: سیب متوسط، یک پرتقال متوسط، انار، گریپ فروت، لیمو شیرین، هلو
دو عدد: نارنگی متوسط، کیوی، خرمالو
سه عدد: انجیر، سیب گلاب
چهار عدد: زردآلو، خرما، ازگیل
نصف: موز، انار بزرگ، پرتقال تامسون
یک لیوان: گوجه سبز، توت فرنگی، گیلاس، چغاله بادام، آلبالو
یک و نیم لیوان: طالبی، هندوانه، خربزه
گوشت ها:
گوشت گوسفند:
قطعه کوچک: گوشت خالص بدون چربی به اندازه یک تخم مرغ کوچک.
قطعه متوسط: گوشت خالص بدون چربی به اندازه یک تخم مرغ بزرگ.
قطعه بزرگ: دو قطعه گوشت خالص بدون چربی به اندازه یک تخم مرغ کوچک.
گوشت مرغ:
قطعه کوچک: ران یا سینه مرغ یک کیلویی
قطعه متوسط: ران یا سینه مرغ ۱/۵ کیلویی
قطعه بزرگ: ران یا سینه مرغ ۲ کیلویی
ماهی:
قطعه کوچک: قطعات ۱۲*۱۲ سانتیمتر مربع
قطعه متوسط: ۱/۵ برابر قطعه کوچک
و قطعه بزرگ: ۲ برابر قطعه کوچک