همه می دانیم که ماهی منبع انرژی و برای ما مفید است اما؛
آیا می دانید کدام بهترین است؟
ماهی برای مراقبت از دو قسمت بدن بسیار ضروری است: مغز شما و اسباب کار شما. ماهی غنی از چربی های ضروری است که ۲۰ تا ۳۰ درصد از وزن مغز شما را تشکیل می دهد و منبع فوق العاده ای از مواد معدنی مثل زینک و ویتامین E مورد نیاز برای سلامتی قوای جنسی مردان می باشد. همچنین دارای چربی اشباع شده ی کمی می باشد که برای قلب و عروق شما بسیار مفید است. در اندازه گیری های دقیق نشان داده شده که بدن شما از ماهی، کلسیم نیز دریافت می کند که به شما استخوان های قوی و عملکرد عضلانی خوبی می دهد و همچنین منبع انرژی بالایی می باشد.
چه مقدار ماهی بخوریم؟
ماهی های روغنی مثل ساردین، سالمون و ماهی خال مخالی را سه بار در هفته بخورید. به جای گوشت در وعده های غذایی خود، ماهی سفید کم کالری مثل ماهی کاد و ماهی پهن را جایگزین کنید.
بهترین روش خوردن ماهی
سالمون تازه، ساردین، ماهی خال مخالی، شاه ماهی و ماهی تن همگی سرشار از اسیدهای چرب می باشند که باعث می شود کمتر دچار لخته خون شوید و خطر بیماری قلبی و عروقی را کاهش می دهد. آنها همچنین برای تولید پروستاگلاندین ضد التهابی مفید می باشند که می تواند به وضعیت های پوستی مثل سپوریازیس و اگزما کمک کند.
صدف ها: با ۵۹ گرم زینک در ۱۰۰ کیلوگرم، غنی ترین منبع زینک می باشند. زینک برای سلامتی پروستات مردان و تقویت قوای جنسی آنها بسیار مفید است.
تن کنسرو شده در آب شور: اکثر این چربی های ضروری در طول فرایند کنسرو سازی از بین می روند. اما تن ماهی یک غذای پروتئین دار بالا با تنها ۹۹ کالری و کمتر از یک گرم چربی در هر ۱۰۰ گرم می باشد.
فیله ماهی کباب شده: یک جفت فیله ماهی تنها به شما ۱۰۰ کالری و ۷ گرم چربی می دهد. اما به صورت کبابی نه سرخ شده.
ماهی وایت بیت (Whitebait): منبع عالی کلسیم است بیشتر از نیاز روزانه ی شما کلسیم بدنتان را تامین می کند و ۴۸ گرم چربی در هر ۱۰۰ گرم دارد.
کاد سوخاری شده: ماهی کاد حاوی تنها ۱.۵ گرم چربی است اما وقتی سرخ و سوخاری شود چربی آن به ۲۷ گرم می رسد.
ماهی خال مخالی دودی: درست کردن ماهی خال مخالی با مواد چاشنی گوشت و ماهی محتوای چربی آن را به ۳۴ گرم در ۱۰۰ گرم می رساند و دودی کردن این ماهی به طور قابل توجهی سطح شوری آن را بالا می برد.