مصرف آجیل
بحث های زیادی در مورد مصرف آجیل به عنوان میان وعده وجود دارد و اینکه آنها چاق کننده هستند. در واقع این قضیه برعکس است.
تحقیقی در مجله تغذیه نشان داده کسانی که به طور مرتب آجیل می خورند کمتر احتمال دارد اضافه وزن و چربی داشته باشند. باورهای غلطی در مورد آجیل وجود دارد اما ما به طور ویژه این سردرگمی در مورد محتوای چربی را مورد اشاره قرار می دهیم. به نظر می رسد این قضیه نیز با بسیاری از مسایلی که صنعت فیتنس را به ستوه در آورده مشابه است –حتی وقتی افراد به طور مرتب از چگونگی وزن کم کردن و سالم ماندن آگاه شوند باز بعضی از مسایل را درک نمی کنند.
آجیل ها پر از انرزی هستند که بین ۴۵ و ۷۵ درصد از کالری آنها از چربی می آید. وقتی مردم آجیل به رژیم خود اضافه می کنند اما کالری کلی خود را کم نکنند به طور کلی وزن اضافه نمی کنند. نه تنها این مجله بلکه تحقیقت دیگر نیز نشان می دهند که یک رابطه معکوس بین مصرف آجیل و درصد چربی بدن وجود دارد. در تحقیقات چند ساله افرادی که آجیل بیشتری خوردند شانس اضافه وزن و دیابت پیشرفته نوع ۲ کمتری داشتند. برای نمونه تحقیقی نشان داده شرکت کنندگانی که یک رژیم چربی متوسط گرفتند که شامل مصرف ۵ بار آجیل در هفته است نسبت به کسانی که رژیم کم چربی اما بدون مصرف آجیل داشتند وزن بیشتری کم کردند. یک روند مشترگ دیگر که در مورد آجیل دیده می شود این است که وقتی آجیل با همان مصرف کالری نرمال به رژیم اضافه می شود، اضافه وزن از قبل پیش بینی شده که بر اساس مقدار کالری خورده شده به طور قابل توجهی کمتر است.
بررسی دیگری نشان داده گروهی که رژیم خود را با ۵۰۰ کالری اضافی از آجیل ها در روز تامین می کنند تنها یک کیلو گرم به جای ۳.۶ کیلوگرم مورد انتظار طی ۸ هفته اضافه می کنند.
محققان نشان می دهند خوردن آجیل می تواند شما را لاغر نگه دارد زیرا محتوای پروتئین بالا و چربی های اشباع نشده ی آن می تواند مصرف انرژی و گرمازایی ناشی از رژیم را بالا ببرد و کالری ناشی از مصرف غذاهای فراوری شده را بسوزاند. علاوه بر این آجیل ها دارای فیبر بالا می باشند، حساسیت انسولین را بالا می برند و اشتهای کاذب شما را کم می کنند. همچنین شواهد مهمتر اینکه آجیل ها می توانند کلسترول را پایین بیاورند، وضعیت آنتی اکسیدان را بالا ببرند، فشار خون را کم کنند و کار گلوکز در دیابت را بهبود بخشند.
پس آجیل ها میان وعده ی عالی می باشند بخصوص وقتی هدف لاغر شدن یا لاغر ماندن باشد، ولی نباید در خوردن آن در طول روز زیاده روی کنید.
کدوم آجیل ها بهتر می باشند؟
بعضی از بهترین چربی ها در آجیل موجود می باشند. آنها منبع خوبی از پروتئین، فیبر و چربی سالم می باشند و کمک می کنند قند خون و اشتهای شما کنترل شود. سازمان غذا و دارو بیانیه سلامتی در سال ۲۰۰۳ انتشار کرد که خوردن ۱.۵ اونس (حدود یک مشت) آجیل در روز ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد. این به خاطر چربی های موجود در آجیل می باشند که تک اشباعی یا چند اشباعی هستند که باعث کاهش LDL یعنی کلسترول بد می شوند.
بعضی از آجیل ها از بقیه بهتر می باشند. چند توصیه در اینجا به شما می کنیم : گردوها دارای اسیدهای چرب گیاهی امگا ۳ فراوانی می باشند. بادام زمینی شاخص گلیسمی کمتری دارد یعنی به کندی هضم می شود و سطح قند خون را متعادل نگه می دارد. بادام ها سرشار از آنتی کسیدان قوی به نام ویتامین E هستند.