برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

logo
منو
برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

عضلات شکم

نیازی به اشاره ندارد که همه بدنسازان و حتی افراد عادی هم به عضلات شکم علاقه زیادی دارند چرا که داشتن تکه‌ های نمایان این بخش از عضلات بدن باعث بهبود تناسب‌ اندام خواهد شد.

در این بخش برنامه‌ های متعددی برای تمرین شکم در اختیار دارید که متناسب با هر هدفی می‌توانید برنامه مخصوص آن را به کار ببرید.

تمرین عمومی شکم

ساختن عضلات میان‌ تنه‌ ای واضح به همراه برجستگی‌ ها و خطوط تفکیک‌ کننده نه تنها به تمرینات منسجم نیاز دارد بلکه هم‌ چنین محتاج توجه زیادی به رژیم غذایی و تمرینات هوازی است چرا که ۲ عامل آخر با درصد چربی بدن در ارتباط هستند. حرکاتی را انتخاب کنید که روی بخش‌ های بالایی و پائینی شکم و هم‌ چنین عضلات کناری شکم نیز اعمال فشار کنند.

تکرارها را بسیار روان و با انقباض شدید انجام دهید تا در عضلات شکم ضخامت پیدا کنند و با سخت‌‌ ترین حرکات تمرین را آغاز کنید و به ترتیب سراغ حرکات ساده‌ تر بروید. استراحت بین ست‌های تمرین شکم را باید محدود کنید به طوری که بیشتر از ۶۰ ثانیه نشود و می‌توانید از تکنیک سوپرست هم بهره ببرید. ۲ کلید دیگر برای تمرینات شکم عبارتند از دویدن در هر شکل ممکن حداقل ۴ روز در هفته و دیگری هم محدود‌کردن کربوهیدرات مصرفی به ویژه بعد از ناهار.

برنامه تمرین شکم _ عمومی

بالا کشیدن پاها در حالت آویزان ۳ ست با تکرارهای ۱۲ تایی

کرانچ با کابل ۳ ست با تکرارهای ۱۰ تایی

کرانچ روی توپ از پهلو + ۳ ست با تکرارهای ۱۵ تایی

کرانچ از پهلو روی میز فیله ۳ ست با تکرارهای ۱۰ تایی


تمرین شکم برای مبتدی‌ها

سعی کنید در تکنیک اجرای حرکات اصطلاحاً اوستا شوید به طوری که اجرای حرکات برایتان ساده شود. عضلات شکم را ۳ نوبت در هفته تمرین دهید و بین جلسات حداقل ۴۸ ساعت فاصله دهید. زمانی که قوی‌ تر شدید تکرارها را بیشتر کنید و زمانی که قادر بودید ۵ تکرار بیشتر از آنچه در برنامه ارائه شده اجرا کنید، می‌توانید سراغ حرکتی دشوارتر بروید تا پیشرفت‌ تان ادامه یابد. استراحت بین ست‌ها در حد ۴۵ ثانیه کافی است و چنانچه قادر نبودید تکرارها را کامل کنید می‌توانید مقداری استراحت را بیشتر کنید.

استاد شدن در فرم حرکات یعنی آموختن و اجرای صحیح حرکات کرانچ که طی آن لگن و شانه‌ ها به سمت همدیگر نزدیک می‌شوند و بدین ترتیب عضلات شکم به خوبی منقبض می‌شوند. فکر می‌کنید می‌خواهید کمر را به زمین پرس کنید این مهم‌ترین تکنیکی است که می‌توانید با تکیه بر آن عضلات شکم خود را به طرز شایسته‌ ای تمرین دهید.

برنامه تمرین مبتدی‌ها _ شکم

بالاکشیدن زانوها در حالت نشسته ۳ ست با تکرارهای ۱۲ تایی

کرانچ ضربدری ۳ ست با تکرارهای ۱۲ تایی

کرانچ از پهلو ۳ ست با تکرارهای ۱۲ تایی


تمرین برای ایجاد جزئیات در شکم

تمرکز این برنامه تمرین روی تولید استقامت و جلوگیری از بلوکی شکل‌ شدن عضلات شکم طراحی شده است. شاید بدانید که عضلات شکم نباید خیلی از لحاظ سایز رشد کنند چرا که در آن حالت مثل بلوک می‌شوند.

به استثنای حرکت اول، دیگر حرکات بدون استفاده از وزنه اضافی اجرا می‌شوند و دامنه تکرارها نیز بالا در نظر گرفته شده است. چنانچه با برنامه ارائه شده در عضلات شکم خود سوزش حس نمی‌کنید باید میزان استراحت بین ست‌ها را کاهش دهید. در واقع چه بین ست‌های تمرین چه بین حرکات تمرین باید استراحت را محدود کنید و در عوض سعی کنید تمرین را در جریانی نسبتاً مداوم اجرا کنید، بدین ترتیب شدت تمرین بالا خواهد ماند.

می‌توانید این برنامه را ۳ الی ۴ جلسه در هفته اجرا کنید و زمانی که قوی‌ تر شدید باید سراغ حرکات دشوارتر بروید اما خاطرتان باشد که برای تولید جزئیات در عضلات شکم همواره باید تعداد تکرارها را بالا نگهدارید.

برنامه تمرین تولید جزئیات در شکم

بالاکشیدن پاها (توپ بین پاها) ۳ ست با تکرارهای ۲۰ تایی

بالاکشیدن پاها از پهلو ۳ ست با تکرارهای ۲۰ تایی

پا دوچرخه ۳ ست با تکرارهای ۲۰ تایی

کرانچ با پاهای معلق در هوا ۳ ست با تکرارهای ۲۰ تایی


تمرین زیر بنایی شکم

برای آنکه از داشتن عضلات میانی قوی در بدن خود اطمینان حاصل کنید و سلامت کمر خود را بدین شکل تضمین کنید، می‌توانید روی شکم و فیله‌ های کمر همزمان تمرین کنید. چنانچه حرکات ارائه‌ شده در این برنامه برایتان ساده هستند می‌توانید آنها را با مدل‌ های سخت‌ تر تعویض کنید تا حتی در حرکت فیله کمر با نگهداشتن وزنه‌ ای روی سینه مقاومت حرکت را افزایش دهید.

در برنامه حرکتی به نام سوپرمن توصیه شده که برای اجرای آن لازم است رو به زمین دراز بکشید و دست‌ها را در راستای بدن صاف بالای سر قرار دهید سپس تا جای ممکن دست‌ها را از زمین جدا کنید و تا ۱۰ ثانیه در همان حالت باقی بمانید، درست مثل همان حالتی که سوپرمن پرواز می‌کرد. حرکت آخر تمرین هم پلنک نام دارد که برای انجام آن کافی است در حالت شنا سوئدی قرار بگیرید اما با این فرق که ساعد های خود را روی زمین بگذارید و در این حالت لازم است هر ست ۲۰ ثانیه بمانید.

تمرین زیر بنایی شکم

فیله کمر ۳ ست با تکرارهای ۱۵ تایی

کرانچ روی زمین ۳ ست با تکرارهای ۱۵ تایی

سوپرمن ۳ ست با تکرارهای ۱۰ ثانیه‌ای

پلنک ۳ ست با تکرارهای ۲۰ ثانیه‌ای


تمرین متمرکز بخش بالایی شکم

عضله راست شکمی (Rectus Abdominis) عضله بزرگی است که از قفسه سینه تا لگن کشیدگی دارد و تشکیل شده از ۶ تکه می‌باشد. گرچه نمی‌توان بخش بالایی عضلات شکم را بر شکل مجزا تمرین داد، اما حرکاتی که در این برنامه گنجانده شده‌اند فشار روی بخش مذکور را بیشتر از بخش‌ های دیگر اعمال می‌کنند. تمرین را با سنگین‌ترین حرکت (با وزنه) آغاز می‌کنید و سپس هر چه جلوتر می‌روید با نظر به اینکه عضلات خسته‌ تر می‌شوند، حرکات هم ساده‌تر می‌شوند. این برنامه را با دیگر برنامه‌ ها که متمرکز روی دیگر بخش‌ های شکم هستند به شکل تناوبی استفاده کنید تا بالانس رشد و قدرت در سرتاسر عضله راست شکمی برقرار شود.

بخش بالایی شکم احتمالاً قوی‌ ترین بخش از عضلات راست شکمی است، بنابراین واهمه‌ ای نداشته باشید که برای این بخش از وزنه استفاده کنید.

تمرین ویژه بالاشکم

کرانچ با کابل ۴ ست با تکرارهای ۱۲-۱۲-۱۲-۱۵ تایی

کرانچ میز شیبدار ۳ ست با تکرار ۱۲ تایی

کرانچ پا صاف ۳ ست با تکرارهای ۱۵ تایی

کرانچ روی توپ تمرین ۳ ست با تکرارهای ۲۰ تایی


تمرین متمرکز بخش پائین شکم

حرکت متمرکز روی بخش پائین شکم، حرکاتی هستند که طی آنها بالاتنه ثابت می‌ماند و در عوض زانوها به سمت سینه حرکت می‌کنند. اجرای این حرکت احتمالاً برای خیلی‌ها دشوار است چرا که اکثر افراد در این نوع از حرکات ضعف دارند و دلیلش کار کمتر روی این ناحیه است.

با دشوارترین حرکت مخصوص پائین شکم آغاز کنید و در نهایت هم با ساده‌ترین حرکت تمرین را به پایان ببرید. برای اولین حرکت ارائه‌شده در برنامه لازم است که زاویه میز را در حدی انتخاب کنید که در دامنه ۱۲ تکرار به ناتوانی برسید. به خاطر داشته باشید که کلید کار در حفظ تمرکز شدید روی بخش پائینی عضلات شکم حین اجرای حرکات است.

تمرین ویژه پائین شکم

کرانچ معکوس میز شیبدار ۳ ست با تکرارهای ۱۲ تایی

بلندکردن باسن از زمین ۳ ست با تکرارهای ۱۲ تایی

دستگاه زیر شکم ۳ ست با تکرارهای ۱۲ تایی

جمع‌کردن زانو در حالت نشسته ۳ ست با تکرارهای ۱۵ تایی


تمرین متمرکز بخش کناری شکم

تمامی حرکاتی که طی آنها چرخش در بالاتنه وجود دارد باعث به خدمت گرفته‌ شدن عضلات داخلی و بیرونی کنار شکم می‌شود. اکثر حرکات ویژه بخش‌ های بالایی و پائینی شکم را می‌توان به شکلی اصلاح کرد که به طور مستقیم روی عضلات کناری شکم فشار بیاورند. کافی است زانو و شانه مخالف را به سمت هم حرکت دهید این برنامه تمرین هم مثل دیگر برنامه‌ ها با سخت‌ ترین حرکت شروع می‌شود تا عمده انرژی‌ تان صرف اجرای آن شود. در این حرکت از وزنه لازم جهت رسیدن به ناتوانی در دامنه تکرار اشاره شده استفاده کنید.

تمرین ویژه کنار شکم

کرانچ با کابل از پهلو ۴ ست با تکرارهای ۱۲-۱۲-۱۲-۱۵ تایی

کرانچ چرخشی میز شیبدار ۳ ست با تکرارهای ۱۲ تایی

کرانچ ضربدری ۳ ست با تکرارهای ۱۵ تایی

پهلو ۳ ست با تکرارهای ۲۰ تایی
نکته مهم برای خانم‌ ها: برای جلوگیری از داشتن شکم‌ هایی پر حجم لازم است که وزنه‌ها را سبک‌تر انتخاب کنید و در عوض اجرای تکرارهای بیشتری را هدف قرار دهید.

آیا این مقاله مفید بود؟ امتیاز دهید

اولین امتیاز را بدهید
مقالات تصادفی

اگر سوال جدیدی دارید در زیر این مطلب مطرح کنید تا به سوال و جواب ها اضافه شود.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درج آگهی بدنسازی