ادویه بیشتر، تستوسترون بیشتر!
کپسایسین فلفل به جای نمک باعث کاهش فشار خون میشود. آیا غذاهای تند را دوست دارید؟ خب اگر از جمله مردانی هستید که عاشق خوردن غذاهای تند هستند، در آن صورت احتمالاً سطح بالایی تستوسترون دارید، بر اساس مطالعه ای که به تازگی انجام شده.
اخیراً مطالعه ای در فرانسه که نتایج آن در ژورنال رفتار و فیزیولوژی منتشر شد. به بررسی مردانی بین سنین ۱۸ تا ۴۴ سالگی پرداخت و از آن ها پرسید وقتی صحبت از ادویه هاست چه چیزهایی را دوست دارند. به مردان پوره سیب زمینی داد شد و اجازه داشتند هر مقدار سس تند یا نمک که میخواهند به آن اضافه کنند.
مشاهده شد مردانی که سطوح تستوسترون شان بالاتر بود، علاقه بیشتری به سس تند داشتند. مقدار نمک ارتباطی با سطح تستسوسترون نداشت.
مطالعه دیگر توصیه کرد کپسایسین، ترکیبی که در فلفل قرمز یافت میشود، گزینه بهتری نسبت به نمک است. سازمان جهانی سلامتی گزارش کرده فشار خون در بزرگسالانی که مقدار نمک دریافتی خود را کمتر از ۵ گرم در روز حفظ میکنند در سطح پایین تری است.
اخیراً مطالعه ای در چین اشاره کرد افرادی که از غذاهای تند لذت میبرند بنظر میرسد گرایش کمتری به مصرف نمک دارند و فشار خون پایین تری دارند. سطح پایین سدیم ریسک حمله قلبی و سکته را کاهش میدهد، بر اساس گزارش ژورنال پر فشاری خون انجمن قلب آمریکا.
در مطالعه چینی ها ۶۰۶ فرد بزرگسال چینی مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد کسانی که از خوردن غذاهای تند لذت میبرند، نمک کمتری در رژیم غذایی خود میخورند. تیم تحقیقاتی همچنین به مقایسه اسکن های مغز انسان ها و موش ها پرداخت پس از خوردن نمک و کپسایسین. محققان دریافتند خوردن غذاهای تند میتواند باعث شود مغز تصور کند در حال خوردن نمک است به جای ادویه !
البته برای افرادی که دچار مشکل گوارشی هستند شاید استفاده زیاد از ادویه ها بهترین روش تغذیه نباشد. اگر در مورد اینکه آیا باید از غذاهای تند استفاده کنید یا نه دچار تردید هستید، با یک متخصص مشورت کنید که بتواند بهترین رژیم مناسب را به شما توصیه کند.
در حالی که مطالعات نشان نداده خوردن غذاهای تند باعث کاهش فشار خون میشود، ولی مشخص شده خوردن نمک کمتر میتواند فشار خون شما را در سطح پایین تری حفظ کند – بنابراین دفعه بعد که دنبال نمکدان روی سفره غذا هستید، سعی کنید در عوض فلفل را بردارید.
*