قند یا چربی ، کدام مضرترند ؟!
مشکلی که در حال حاضر وجود دارد قند و چربی پنهانی است که در مواد غذایی صنعتی و آماده به مصرف وجود دارد.
قند بیشتر چاق می کند یا چربی ها ؟
اولین چیزی که باید بدانید این است که چربی ها کالری بیشتری از مواد قندی دارند. بنابراین برای هر گرم قند مصرف شده ۴ کالری تولید می شود در حالی که یک گرم چربی ۹ کالری فراهم می کند. بنابراین چربی بیش از ۲ برابر قند کالری دارد.
در نتیجه در یک رژیم غذایی متعادل، مقدار توصیه شده چربی در مقایسه با کربوهیدرات ها (قندها) کمتر است.
به این ترتیب چربی توصیه شده در رژیم های غذایی ۳۰ تا ۳۵ درصد کل کالری مصرفی و کربوهیدرات آن ۵۰ تا ۵۵ درصد و پروتئین ۹ تا ۱۲ درصد است.
بنابراین اگر شما خودتان آشپزی کنید از میزان دقیق این محصولات در غذایتان مطلع هستید پس برای جلوگیری از چاقی و افزایش وزن باید سعی کنید غذاهای آماده به مصرف نخورید.
این را هم بدانید که چربی ها عمدتاً دو دسته هستند. اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب غیر اشباع شده (شامل امگا ۳ و امگا ۶)
بنابراین اساسا چربی های حیوانی (گوشت قرمز و یخ زده) پنیر یخ زده و محصولات لبنی پر چرب را محدود کنید.
باید بدانید سس حتی در مقادیر بسیار کوچک واقعاً به تمرکز چربی در بدنتان کمک می کند.
برای جلوگیری از افزایش وزن اکیداً از نوشیدنی های شیرین، سودا، مربا و شربت استفاده نکنید.
به طور کلی این سه قانون را برای کاهش قند و چربی مصرفی رعایت کنید:
۱ – خوردن غذاهای آماده به مصرف را محدود کنید.
۲ – از محصولات حیوانی کمتر استفاده کنید و سعی کنید محصولات گیاهی را جایگزین آن کنید.
۳ – محصولات با GI پایین تری بخرید و شکر تصفیه شده را هم محدود کنید.