شربت انار
شکی نیست که انار سرشار از آنتی اکسیدان و دیگر مواد مغذی می باشد.
در این مقاله می خواهیم خواص آب انار را برای بدنسازان و ورزشکاران بیان کنیم تا بیشتر از این میوه بهشتی در رژیم خود استفاده کنند.
پتاسیم:
آب خالص انار حاوی بیشتر از ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم یعنی به اندازه موز می باشد.
پتاسیم یک جزء اصلی برای عملکرد عضلات و متعادل کردن مایعات بدن است.
به همین دلیل مصرف آب میوه های حاوی پتاسیم در قبل و بعد از تمرینات سنگین بسیار توصیه می شود.
همچنین آب انار زمان ریکاوری بدن را کاهش می دهد و موجب بهبودی سریع عضلات می شود.
آنتی اکسیدان:
در یک تحقیق آزمایشگاهی در آمریکا مشخص شد که آب انار به طور متوسط بیشتر از نوشیدنی های الکلی، آب میوه ی گریب فروت و چای آنتی اکسیدان دارد.
آنتی اکسیدان، آنتی سیانین، الاجیتانین و سایر پلی فنول های موجود در انار
با رادیکال های آزاد بدن مقابله می کند تا از آسیب سلول ها جلوگیری کند.
انرژی طبیعی:
مثل بسیاری از میوه ها، انار نیز به طور طبیعی شیرین است و قند آن انرژی بخش است.
آب انار خالص حاوی گلوکز و فروکتوز به اندازه ی مساوی می باشد و عدد شاخص گلیسمیک (GI)آن ۵۳ می باشد.
مواد غذایی با عدد GI کمتر از ۵۵ در بدن آهسته تر تجزیه می شود و موجب بالا رفتن قند بدن نمی شود.
نیتریک اسید:
ورزشکاران به سطح بالایی از نیتریک اسید نیاز دارند زیرا مواد مغذی و اکسیژن رسانی را تسهیل می کند.
پلی فنون موجود در عصاره انار موجب بالا رفتن کارایی ورزشکار می شود و میزان باکتری های مفید در روده را نیز بالا می برد.
غذایی برای حافظه:
نوشیدن ۲۵۰ میلی گرم شربت انار درهر روز به مدت یکماه حافظه و فعالیت مغز را بالا می برد.
این تحقیق در سال ۲۰۱۳ در مرکز تحقیقات UCLA آمریکا بر روی افراد مسن که دچار اختلالات حافظه بودند انجام شد.