میوههای خشک
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: میوههای خشک کالری بیشتری نسبت به میوههای تازه دارند و به همین دلیل مصرف بیرویه آنها موجب چاقی و اضافه وزن میشود.
دکتر تیرنگ نیستانی در گفت و گو با شبکه ایران افزود: میوههای خشک و حتی لواشکهایی که به صورت بهداشتی و سالم تهیه میشوند، میتوانند یک میان وعده خوب برای همه افراد باشند.
به گفته وی، اما این خوراکیها در مقایسه با میوههای تازه معادل خودشان، کالری بیشتری دارند و مصرف بی رویه آنها میتواند باعث چاقی شود که این نکته باید در مورد کودکان یا کسانی که اضافه وزن دارند، مورد توجه قرار گیرد.
نیستانی با اشاره به اینکه فیبر و آنتی اکسیدانی که در میوهها وجود دارد در لواشک آنها هم وجود دارد، اظهار کرد: املاح میوه ای که به صورت لواشک یا آلوچه در میآید، کاهش پیدا نمیکند بلکه با جوشاندن، تغلیظ و خشک کردن، افزایش هم مییابد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: بسیاری از افرادی که نمیتوانند هر روز با خودشان میوه به محل کارشان ببرند، میتوانند کمی برگه های خشک آلو، هلو، زردآلو یا لواشک با خود همراه داشته باشند.
وی عنوان کرد: بسیاری از میوهها و سبزیها منبع خوبی برای دریافت ویتامین C هستند اما متاسفانه بخش بسیاری از این ویتامین، طی فرآیند خرد و خشک کردن، تخریب شده و از بین میرود.