فواید گندم
احتمالا رایج ترین غلات موجود در سراسر دنیا گندم می باشد. به دلیل خواص درمانی فراوان در سال های اخیر پرتقاضاترین غلات موجود بوده است. در طول سالها، گندم خودش را به عنوان موفق ترین و پایدارترین محصولات زراعی در جهان نشان داده است. گندم از جنوب غربی آسیا سرچشمه می گیرد اما امروزه در کشورهای بی شماری رشد کرده است. معمولا کشت گندم در عرض های جغرافیایی بالاتر انجام می شود و در درجه اول برای محصولات پخت نان استفاده می شود.
مواد غذایی مانند نان، ماکارونی، بیسکویت، شیرینی، کیک و کلوچه چند نمونه ی رایج از منابع گندم هستند. اعتقاد بر این است که گندم یکی از سالم ترین مواد غذایی می باشد و یک رژیم غنی از مواد غذایی را تضمین می کند.
تحقیقات در حال حاضر ثابت کرده که گندم برای زندگی سالم بسیار مفید است. گندم به طور قابل توجهی خطرات بیماری های قلبی را به دلیل محتوای نسبتا کم چرب آن، کاهش می دهد. همچنین سطح گلوکز خون را در بیماران تنظیم می کند. گندم به دلیل وجود انرژی در کل هسته ی دانه ی آن از جمله سبوس، جوانه و اندوسپرم منبع بسیار زیاد انرژی می باشند.
ارزش غذایی گندم حتی بعد از فراوری آن به صورت آرد نیز حفظ می شود. با این وجود اگر می خواهید حداکثر استفاده از محصولات گندم را ببرید توصیه می شود محصولات گندمی را انتخاب کنید که از آرد گندم کامل ساخته شده باشد نه از نوع تصفیه شده ی آن.
فواید گندم برای سلامتی بستگی به شکلی که آن را مصرف می کنیم دارد. گندم کامل بسیار مغذی است اما اگر آرد سفید فراوری شده که تنها ۶۰ درصد مواد مغذی گندم را در خود دارد، را بخرید فواید گندم کامل را نخواهد داشت. اکثر مواد مغذی محصولات گندم تحت استخراج ۶۰ درصد می باشد که شامل نودل، نان و ماکارونی و همچنین محصولات پخته مانند نان ساندویچی، بیسکویت و کلوچه ها می باشد. در این مواد غذایی ۴۰ درصد دانه ی گندم اصلی از بین رفته است و تنها ۶۰ درصد آن باقی می ماند. معمولا ۴۰ درصدی که از بین رفته لایه قهوه ای بیرونی گندم است که حاوی مواد مغذی مثل سبوس و جوانه ی گندم است. در پردازش ساخت آرد ۶۰ درصدی، بیشتر از نصف ویتامین های B1، B2، B3، E، کلسیم، فسفر، اسید فولیک، مس، روی، آهن و فیبر از دست می روند.
اگر محصولات ۱۰۰ درصد گندم کامل را بخرید تمام مواد مغذی سبوس و جوانه و همچنین آندوسپرم را برای خود تضمین می کنید. در سالهای اخیر، ارزش غذایی گندم کامل توسط مشتری شناخته شده است. رژیم های کم چرب و افزایش غلات گندم کامل در سراسر دنیا رایج است به خصوص در مدیترانه. درست مانند گندم کامل، جوانه ی گندم منبع غنی مواد مغذی است. جوانه ی گندم ویتامین و مواد معدنی فراوانی دارد اما به طور ویژه غنی از ویتامین E است. جوانه ی گندم منبع اصلی ویتامین B کمپلکس در ساختارهای رژیمی در کل دنیا می باشد و شامل ویتامین هایی مثل تامین، اسید فولیک، ویتامین B6 و مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم و روی است. روغن جوانه ی گندم باعث افزایش طول عمر و تقویت قوای بدنی می شود.
مزیت های سلامتی گندم
- کنترل چاقی بخصوص در خانم ها
- بهبود متابولیسم بدن
- جلوگیری از دیابت نوع ۲
- کاهش التهاب مزمن
- جلوگیری از سنگ صفرا
- بهبود دستگاه گوارش زنان
- محافظت در مقابل سرطان سینه
- جلوگیری از آسم دوران کودکی
- محافظت در برابر بیماری عروقی کرونر
- بهبود سیستم قلب و عروق در زنان یائسه
- جلوگیری از حمله ی قلبی
- تضمین یک زندگی سالم
احتیاط:
چند محدودیت نیز در مصرف گندم وجود دارد. اگر شما مبتلا به واکنش های آلرژیک هستید، مصرف گندم کامل می تواند آلرژی شما مثل کهیر، خارش، بثورات پوستی و اگزما را بالا ببرد. بنابراین توصیه می شود قبل از مصرف با پزشک در مورد آلرژی نداشتن خود مشورت کنید. گندم کامل حاوی اگزالات هایی است که به طور طبیعی در جسم حیوانات، گیاهان و انسان ها وجود دارد. با این وجود وجود بیش از حد آن در مایعات بدن می تواند منجر به تبلور شود که به موجب آن بیماری هایی مثل سنگ صفرا، سنگ کلیه و نقرس بوجود می آید.
چگونگی پخت گندم
شما می توانید گندم را به روش های مختلف مصرف کنید چند تا از راحت ترین و خوشمزه ترین روش ها در قالب ساندویچ و نان است. گندم پرک شده در صبحانه بدون شک یک انتخاب لذیذ و اشتها آور برای صبحانه ی شماست و می توانید جوانه های گندم را در سبزیجات و سالاد خود نیز بریزید و استفاده کنید. از نان های پیتزا برای پیتزای خود استفاده کنید و اگر عاشق اسپاگتی هستید از نوعی استفاده کنید که دارای گندم کامل باشد.