گیاهان و میوه ها
نقش ویتامین (آ) در ساختار بدن
موجب سلامتی پوست، دستگاه تنفس و چشم می شود، حس بینایی و اعصاب را تقویت می کند، در رشد سلول ها، استخوان ها و موها بسیار موثر است. بدن را در برابر امراض جلدی و بیماری های میکروبی مقاوم می کند و زخم های عفونی را التیام می بخشد، عملکرد قلب را تنظیم می کند، بیماری های چشمی و عصبی را درمان می کند، از تولید سنگ مثانه جلو گیری می کند، اشتها را متعادل می کند، در فشار خون بسیار مفید است و کار غدد داخلی را تنظیم می نماید.
گیاهان دارای ویتامین (آ):
آلبالو – جعفری – اسفناج – کاسنی – گوجه فرنگی – توت فرنگی – خربزه – گیلاس – زیتون – خامه تازه – کره – پرتقال – ازگیل – گزنه – کاهو – نخود سبز – انبه – هلو – بادام – موز – بلوط – شیر – پنیر – زرد تخم مرغ – انجیر – انگور – توت – کلم برگ – هویج – کدو – عدس – آویشن شیرازی – به – بولاغ اوتی – بامیه – کرفس – ماست – لیمو – انار – آلو – گل کلم – سیر – گردو – فندق – سیب – سیاه دانه – سنجد – گشنیز – ریواس – شلغم – رطب – یونجه.
تذکر: مصرف بیش از اندازه باعث چاقی، ایجاد سرطان، بزرگ شدن کیسه صفرا، تولید یرقان.
نقش ویتامین (ب) در ساختار بدن
موجب تنظیم عمل قندها می شود – موجب رشد مو و جذب خوب خوراکی ها به بدن می شود – اعصاب را تنظیم و تپش قلب را منظم می کند – ضعف عمومی بدن را برطرف می کند – اشتها را متعادل می کند – از فلج جلوگیری می کند – مانع تنبلی معده و روده می گردد .
گیاهان دارای ویتامین (ب):
انجیر – جو – سبوس گندم – سبوس برنج – فندق – تخم مرغ – سیزاب – اسفناج – گوجه فرنگی – آلبالو – انار – کاهو – کلم – شیر – گردو – شاه بلوط – سبزیجات سبز و تازه – کرفس – انگور – به – آلو – ریواس – هویج – پرتغال – بامیه – موز – سنجد – عدس – سیر – شلغم – گشنیز – یونجه – پیاز – بولاغ اوتی – ترب – توت فرنگی – ازگیل – رطب – ماست – لیمو.
نقش ویتامین (۱ب) در ساختار بدن
شیر مادر را زیاد می کند – موجب تقویت رشد بدن می شود – از تشنج عصبی و کم خونی جلو گیری می کند – درد زایمان را کاهش می دهد و گلبول های قرمز خون را زیاد می کند – دستگاه گوارش را تقویت نموده و اشتها را زیاد می کند – موجب ترشح متعادل صفرا می شود – از تنبلی روده و معده جلوگیری می کند.
گیاهان دارای ویتامین (۱ب):
کاسنی – پیاز – سیب زمینی – ترشک – زرده تخم مرغ – سبزیجات تازه و خام – فندق – گردو – تره – آلو – پرتغال – کلم برگ – گل کلم – انار – انجیر – لوبیا – شاهی – اسفناج – بادام – قارچ – چغندر – سیب – شاه بلوط – نارنج – خرما – انگور – زرد آلو – گوجه فرنگی – موز – لیمو ترش – گندم – تربچه – نارنگی – عدس – توت خشک – نخود فرنگی.
نقش ویتامین (۲ب) در ساختار بدن
از ورم ملتحمه جلوگیری می کند – از ورم لثه ها جلوگیری می کند – در رشد مو و ناخن ها و بدن مؤثر است – موجب سلامت عضلات و ماهیچه ها می شود – از شوره سر جلوگیری می کند – از به وجود آمدن اختلال در جذب چربی ها به بدن جلوگیری می کند.
گیاهان دارای ویتامین (۲ب):
تخم مرغ – شاه بلوط – انجیر – زردآلو – پنیر – فندق – انار – انگور – گردو – شیر – سرشیر – آلو – لوبیا – عدس – اسفناج – کاهو – پیاز – ترشک – سیب – کنگر – گندم – بادنجان – جعفری – بادام – شاهی.
نقش ویتامین (۳ب) در ساختار بدن
باعث جذب قند و چربی به بدن می شود – از ایجاد خستگی جلوگیری می کند – حافظه را تقویت می نماید – از اسهال و خونریزی جلوگیری می کند – از ورم لثه ها، دندان ها و حلق جلوگیری می کند – از استفراغ جلوگیری می کند – اختلالات عصبی را درمان می نماید – از مسمومیت جلوگیری می کند – باعث ترشی خون و عروق زیاد می گردد – از پیشرفت جوش های غرور جوانی و اگزما جلوگیری می کند.
گیاهان دارای ویتامین (۳ب):
باقلا – گندم – بادام – نخود – گردو – لوبیا – غلات – توت خشک – آجیل – جو – گوجه فرنگی – تخم مرغ – انار – زردآلو – انگور – لیمو – شیر – پنیر – ماست – سیب – کلم
نقش ویتامین (۵ب) در ساختار بدن
ویتامین ۵ب در بدن باعث می شود که چربی ها خوب حل و جذب شوند و همچنین از کم خونی جلوگیری می کند و بیشتر در کلم و زرده تخم مرغ یافت می شود.
نقش ویتامین (۶ب) در ساختار بدن
باعث سوخت و ساز چربی ها و لطافت پوست می شود – از استفراغ و عوارض بارداری جلوگیری می کند – از تشنج عضلات جلوگیری می کند – از به وجود آمدن اختلالات در عضلات و اعصاب جلوگیری می کند.
گیاهانی که دارای ویتامین (۶ب):
غلات – سبزیجات تازه – شیر – انار – انجیر – سبوس برنج – سبوس گندم – سیب زمینی – موز – لوبیا.
نقش ویتامین (۸ب) در ساختار بدن
وزن را متعادل می کند – از لکنت زبان و کورک جلوگیری می کند – موجب تقویت سلول های عصبی شده، اختلالات اعصاب را از بین می برد – باعث رشد مو و سلول های پوست می گردد – موجب جذب عالی قند و چربی و پروتئین به بدن می شود.
گیاهان دارای ویتامین (۸ب):
زرده تخم مرغ – شیر – قارچ – پیاز – سبوس برنج – هویج – آب جو – گوجه فرنگی – کلم – اسفناج.
نقش ویتامین (۹ب) در ساختار بدن
از به وجود آمدن اختلال در دستگاه گوارش جلوگیری می کند – باعث می شود که غذا به روده ها جذب شود – از کم خونی جلوگیری می کند – در رشد عمومی بدن مؤثر می باشد.
گیاهان دارای ویتامین (۹ب):
سیب زمینی – گندم – فندق – لوبیا سبز – ذرت – هویج – گردو.
نقش ویتامین (۱۲ب) در ساختار بدن
ضد کم خونی است – باعث رشد و نمو و تولید گلبول می شود – بیماری های کبد را درمان می کند – چربی ها را خوب حل و جذب می شود .
گیاهان دارای ویتامین (۱۲ب):
شیر – پنیر – تخم مرغ – گوشت.
نقش ویتامین (ث) در ساختار بدن
ضد پیری می باشد – مانع مسمومیت می گردد – خستگی و فشار خون را از بین می برد – در التیام بخشیدن به زخم ها بسیار مفید است – از کرم خوردگی دندان و خرابی لثه ها جلوگیری می کند – باعث خوب جذب شدن قند به بدن می شود.
گیاهانی که دارای ویتامین (ث):
زردآلو – خیار – خربزه – اسفناج – بامیه – هویج – پرتغال – فلفل ریز سبز – ماست – کنگر – جعفری – بادمجان – آناناس – ریواس – سبزیجات تازه – شاه توت – انار – کاسنی – نارنج – زیتون – ترب سیاه – هلو – گردو – ترشک – زرشک – انجیر – آلو – گل کلم – زرده تخم مرغ – توت فرنگی – سیر – لیمو ترش – کلم قمری – عدس – چغندر – شاهی – سیب – کرفس – شوید – غازیاغی – نسترن – تربچه – نخود سبز – موز – کاهو – گلابی – سیب زمینی – ازگیل – کلم پیچ – نارنگی – تره – تره فرنگی – تمشک – گیلاس – انگور – فندق – پیاز – هندوانه – بادام وحشی – شیر – شلغم – کدو – بولاغ اوتی – تمبر هندی – عناب – شاه بلوط – ترخون – آلبالو – طالبی – لوبیا فرنگی – گوجه فرنگی – گشنیز – سرکه
نقش ویتامین (د) در ساختار بدن
از رعشه جلوگیری می کند – از نرمی و پوکی استخوان جلوگیری می کند – باعث رشد بدن و دندان طفل می گردد – باعث جذب کلسیم و فسفر به روده ها می شود – موجب تقویت قوای مغزی و فکری می گردد.
گیاهانی که دارای ویتامین (د):
آلبالو – کره – فندق – سبزیجات و نباتات تازه – تخم مرغ – ماست – انگور – شیر – خامه تازه – زیتون – هویج – سیاه دانه – سرکه.
نقش ویتامین (ای) در ساختار بدن
باعث رشد اندام های جنسی شده، از اختلالات آن جلوگیری می کن – مانع زیاد شدن کلسترول می شود – از به وجود آمدن پروستات جلوگیری می کند – موجب تولید شیر مادر می شود.
گیاهان دارای ویتامین (ای):
شاهی – نخود – نخود فرنگی – کره – خامه تازه – روغن زیتون – بادام – کاهو – عدس – گندم – گردو – فندق.
نقش ویتامین (۱ ای) در ساختار بدن
قوای جنسی زنان را تقویت می کند – از نازایی و عقیم شدن جلوگیری می کند – باعث تنظیم عادات ماهانه می شود – قوه باه تقویت می کند – اعصاب را تقویت می کند – از سقط جنین جلوگیری می کند – موجب تقویت قلب می شود – نطفه های ضعیف را تقویت می کند .
گیاهان دارای ویتامین (۱ ای):
جعفری – کره – کنجد – کاهو – پسته – بولاغ اوتی – روغن زیتون.
نقش ویتامین (اف) در ساختار بدن:
موجب رشد مو – باعث رشد طفل می شود – موجب تقویت رشد ناخن ها می گردد – پوست را سالم و شفاف می کند – در التیام بخشیدن به زخم ها مؤثر است – از سقط جنین جلوگیری می کند.
گیاهانی که دارای ویتامین (اف):
تخم مرغ – گردو – روغن کوهان شتر – ذرت.
نقش ویتامین (کا) در ساختار بدن:
باعث جذب شدن چربی ها به بدن می شود – از خونریزی بعد از ادرار جلوگیری می کند – مانع خونریزی رحم و مقعد می شود – از ورم کبد و روده ها جلوگیری می کند – از استفراغ جلوگیری می کند.
گیاهان دارای ویتامین (کا):
برگ بلوط – گل کلم – شبدر – گوجه فرنگی – توت فرنگی – سنجد – گزنه – اسفناج – یونجه – لبنیات – سیب زمینی – سرکه.
۱۷- نقش ویتامین (پی) در ساختار بدن:
قدرت نفوذ جداره رگ های موئی را نسبت به مواد سفیده ای زیاد می کند و فشار خون شریانی را کاهش می دهد و بیشتر در جعفری و انگور یافت می شود.
نقش کلسیم در ساختار بدن:
از نرمی استخوان جلوگیری می کند – باعث رشد عمومی بدن می شود – از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .
گیاهان دارای :
انگور – غلات – عدس – چغندر – تره – هویج – توت فرنگی – گردو – بادام – پسته – فندق – نسترن – کرفس – لوبیا تازه – نخود تازه – تمشک – پیاز – یونجه – تره فرنگی – کلم – سیب زمینی – کاهو – اسفناج – گوجه فرنگی.
نقش فسفر در ساختار بدن:
موجب تقویت اعصاب می شود – باعث تقویت قوای مغزی و فکری می شود – در رشد و تقویت استخوان ها مؤثر می باشد.
گیاهان دارای فسفر:
کنگر – گردو – فندق – قارچ – گوجه فرنگی – آلو – توت فرنگی – تمشک – کاسنی – خیار – بلوط – تره فرنگی – گل کلم – سیب زمینی – کرفس – برنج – سیب – هویج – کاهو – پیاز – مار چوبه – انگور – بادام – پسته – گندم – غوره – سیر – یونجه – گل لادن – جو – نخود تازه – ذرت – لوبیای تازه – عدس – کلم – اسفناج.
نقش آهن در ساختار بدن:
از کم خونی جلوگیری می کند – ضد یرقان می باشد – باعث رشد طفل می شود – از ضعف معده و روده جلوگیری می کند .
گیاهان دارای آهن:
مارچوبه – قارچ – اسفناج – کلم – زرد آلو – جو – پیاز – سیب زمینی – بولاغ اوتی – آلبالو – خرما – چغندر – برنج – انگور – هویج – گوجه – گردو – کاسنی – کرفس – شاهی – پرتغال – ذرت – سیب – کاهو.
نقش برم در ساختار بدن:
مسکن درد بوده و از ایجاد زگیل در بدن جلوگیری می کند – باعث لطافت و زیبایی پوست می شود – اعصاب و خواب را تنظیم می کند .
گیاهان دارای برم:
تره – تره فرنگی – زرد آلو – پیاز – ریواس – انجیر – کلم – تمشک – خربزه – هندوانه – سیب – انگور – کنگر – گوجه فرنگی – توت فرنگی – تربچه .
نقش ید در ساختار بدن:
باعث رشد عمومی بدن می شود – موجب تقویت حافظه می شود – از سستی و کرم خوردگی دندان ها جلوگیری می کند – باعث خون سازی می شود .
گیاهان دارای ید:
گندم – مارچوبه – گوجه فرنگی – شلغم – کنگر – ترشک – تره – تره فرنگی – نخود تازه – سیب زمینی – کاهو – انگور – توت فرنگی – قارچ – تربچه – اسفناج – پیاز – لوبیای سبز – شاهی – سیر – بولاغ اوتی.
نقش مس در ساختار بدن
از ترشحات غیر طبیعی رحم و خارش آن جلوگیری می کند.
گیاهان دارای مس:
بادام – خرما – ترب – قارچ – گردو – تره – گیلاس – شلغم – سیب – تره فرنگی – مارچوبه – جو – گندم – هویج – گلابی – کلم – فندق – اسفناج – پیاز – چغندر – انگور – والک – ذرت.
نقش منیزیم در ساختار بدن:
محرک غدد داخلی و سلسله اعصاب بوده، از پیشرفت مرض قند و سل و سرطان جلوگیری می کند.
گیاهان دارای منیزیم:
چغندر – کاهو – اسفناج – یونجه – ذرت – جو – گلابی – خرما – بلوط – گیلاس – گندم – سیب زمینی – هویج – بادام – گردو – فندق – هلو – زرد آلو – لوبیای سبز – برنج.
نقش سدیم در ساختار بدن:
برای هضم و جذب غذا ضروری بوده، اشتها را زیاد می کند.
گیاهان دارای سدیم:
نمک طعام – جوانه گندم – یونجه – ذرت – بلوط – جو – برنج.