نارگیل در سبد غذایی بدنسازان

نارگیل شاید برای برخی از بدنسازها این سؤال پیش آید که این میوه که حدود ۳ هزار سال

نارگیل

شاید برای برخی از بدنسازها این سؤال پیش آید که این میوه که حدود ۳ هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می شد و در حال حاضر در تمام مناطق استوایی وجود داشته چه جایگاهی در سبد غذایی آنها دارد. روغن نارگیل معمولا روغن محبوب ورزشکاران و به ویژه بدنسازان و افرادی است که رژیم می گیرند . دلیل این مسئله آن است که روغن نارگیل کالری کمتری نسبت به سایر روغن ها دارد و محتوی چربی آن به راحتی تبدیل به انرژی می شود و موجب انباشته شدن چربی در قلب و عروق نمی شود روغن نارگیل همچنین به بالا بردن سطح انرژی و استقامت بدنی بدنسازان نیز کمک می کند و در نتیجه عملکرد تمرینی آنها را ارتقاء می بخشد.

البته گوشت نارگیل از کالری بسیاری برخوردار است و ضمن این که خواص منحصر به فردی در چربی سوزی داشته ولی توجه به این مسئله الزامی است که اگر به میزان زیادی مصرف شود و کالری آن سوزانده نشود نتیجه آن میشود که به افزایش وزن تبدیل می شود و این شامل تمام دانه های روغنی نیز می شود و آنها نیز از مواد روغنی مطلوب و اشباع نشده ای برخور دارند ولی اگر بیشتر از حد نیاز بدن مصرف شده و کالری آنها طی فعالیت های ورزشی سوزانده نشود نتیجه ای مشابه (افزایش وزن) داشته و در نهایت به چربی تبدیل خواهند شد . موضوع اشاره شده فارغ از خواص مفید دیگر فقط در خصوص کالری آن می باشد .

نارگیل در سبد غذایی بدنسازان - نارگیل

گوشت نارگیل

ترکیب شیمیایی : گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اکسیداز و کاتالاز می باشد .

در ۱۰۰ گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است       

انرژی                          ۳۵۰کالری                                                فسفر                  ۹۵ میلی گرم

آب                               ۵۰  کالری                                                 آهن                   ۱/۸ میلی گرم

پروتئین                       ۳/۵ کالری                                            ویتامین ب۱            ۰/۰۵ میلی گرم 

چربی                            ۳۵    گرم                                           ویتانین ب ۲             ۰/۰۲ میلی گرم 

مواد نشاسته ای         ۱۲ میلی گرم                                        ویتامین ب ۳            ۰/۰۵ میلی گرم

پتاسیم                     ۲۵۰ میلی گرم                                        ویتامین ث               ۳/۲ میلی گرم

سدیم                         ۲۵میلی گرم    

خواص داروئی :

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل نیز کمی گرم و مربوط است و برخی از خواص آن عبارت است از :
۱) نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است
۲) حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد
۳) برای خشبو کردن دهان مفید است
۴) ضعف کبد را درمان میکند
۵) ادرار را زیاد می کند
۶) زخم های بدن را مداوم می کند
۷) برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است

شیر نارگیل

همانطور که گفته شد به مایعی که در نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود . ولی باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که به آن شیر نارگیل گفته می شود و در اکثر موارد منظور از شیر نارگیل شیری است که از گوشت نارگیل گرفته می شود . شیر نارگیل یک غذای کامل است که می توان آن را با شیر مادر مقایسه کرد .نارگیل در سبد غذایی بدنسازان - شیر نارگیل

ترکیبات شیمیایی

در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژنین ، لیزین فتایروزین، تریپتوفان ، پرولین ، لوسین و آلانین موجود است .

خواص شیر نارگیل

۱) شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است
۲) برای رفع اسهال خونی مفید است
۳) برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید
۴) شیر نارگیل ضد سم است
۵) برای پایین آوردن تب مفید است
۶) برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است
۷) انرژی زا بوده و در درمان خستگی های مفرط و استرس مؤثر است
۸) اسیدهای چرب موجود در آن می تواند عملکرد غده تیروئید را بهبود بخشد و مانند آنتی بیوتیک رشد باکتری ها را در بدن متوقف کند
۹) در کاهش میزان کلسترول بد (LDL) و کنترل میزان چربی خون مؤثر بوده و در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین و سکته های قلبی مفید شناخته شده است .

روغن گوشت نارگیل

روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل به دست می آید و دارای خواصی می باشد که برخی از آن عبارت است از :نارگیل در سبد غذایی بدنسازان - روغن نارگیل
۱)    برای معالجه بیماری های پوستبکار می رود
۲) حافظه و هوش را تقویت می کند
۳) درد مثانه را رفع می کند
۴) در درمان کمر درد مؤثر است
۵) محرک نیروی جنسی است

کبد و دیابت

تری گلیسیریدهای زنجیره ای و اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل از ابتلا به بیماری های کبدی و کیسه صفرا جلوگیری کرده و در رفع سنگ کلیه مؤثر است. همچنین مصرف روغن نارگیل در کنترل میزان قند خون مؤثر بوده و باعث ترشح انسولین می شود .

استخوان

روغن نارگیل حاوی مقادیر فراوانی از مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای سلامت بدن بوده و از طرف دیگر دارای ترکیباتی است که در افزایش جذب این مواد در بدن نقش مهمی ایفا می کند . پیشگیری از پوسیدگی دندان ها حفظ و استحکام استخوانها و دندانها از خواص دیگر این میوه مغذی است .

سیستم ایمنی

روغن نارگیل حاوی اسیدهای ضروری برای سلامتی بدن افراد است . لوریک اسید، کاپریک اسید و کاپرپیلیک اسید از اسیدهای ضروری و مورد نیاز بدن است که در روغن نارگیل وجود دارد .

مضرات

نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید میکند بنابراین بهتر است با شکر خورده شود. چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش ،لیمو و یا هندوانه بخورند . خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند . خوردن نارگیل فاسد و کپک زده برای بدن مضر بوده و ایجاد استفراغ می کند.

 

درباره اصغر مرادی

قهرمان هشت دوره پرورش اندام ومربی بین المللی فدراسیون جهانی بدنسازی IFBB-تحصیل کرده تربیت بدنی-مدیر مجتمع ورزشی گلها-مدیر شرکت تولید دستگاههای بدنسازی بادی فول-مدیر سایت اتحادیه بدنسازی ایران-مشاور مربیگری ,مدیریت وبازاریابی باشگاههای بدنسازی

ثبت دیدگاه