۴ خطاي تغذيه‌اي كه شما را پير مي‌كنند!

با وجودي كه تغييرات جسمي و روحي بعنوان بخشي از پروسه پيري، اجتناب ناپذير هستند اما واقعيت اين

با وجودي كه تغييرات جسمي و روحي بعنوان بخشي از پروسه پيري، اجتناب ناپذير هستند اما واقعيت اين است كه غذاهايي كه ما مي‌خوريم يا نمي‌خوريم در سرعت بخشيدن به اين روند پيري نقش دارند به طوري حتي گاهي ممكن است زودتر از رسيدن به سن پيري، دچار علائم سالخوردگي بشويم.دكتر ديويد كاتز از متخصصان علوم پزشكي و رييس بخش مطالعات پيشگيري در دانشگاه ييل، در اين باره مي‌گويد: اين پيري زودرس مشخص است؛ چون ما خيلي زياد از غذاهاي فرآوري شده استفاده مي‌كنيم.

-‌ خطاي اول: اشتباه اول اين است كه شما از خوردن تمام انواع پروتئين‌هاي حيواني پرهيز مي‌كنيد اما چرا اين اشتباه منجر به پيري زودرس مي‌شود، چون ممكن است با فقدان ويتامين ۱۲B مواجه شويد كه براي توليد انرژي در بدن ضروري است. اين ويتامين فقط در غذايي يافت مي‌شود كه منشا حيواني دارند و به تنظيم متابوليسم و توليد انرژي كمك مي‌كند و در ضمن كليد حفظ سلامت مغز و سيستم عصبي است. خستگي يكي از علائم اصلي كمبود ويتامين ۱۲B است و معمولا در افرادي رخ مي‌دهد كه پروتئين حيواني زيادي استفاده نمي‌كنند.

دكتر داني فروگ، دستيار رييس پزشكي در مركز طول عمر پريتيكين در ميامي خاطرنشان كرد: جويدن مقادير زيادي از آنتي اسيدها براي تسكين سوزش سردل نيز مي‌تواند منجر به كمبود ويتامين ۱۲B شود چون آنتي اسيدها جذب اين ويتامينآجیل را دچار اختلال مي‌كنند.

-‌ راه‌حل غذايي: مصرف دو نوبت مواد غذايي بدون چربي مثل شير يا ماست بدون چربي و ۳ تا ۴ اونس پروتئين لخم در روز براي حل اين مشكل مفيد است. بهترين منابع غذايي حاوي ويتامين ۱۲B شامل غذاهاي دريايي مثل ماهي، ميگو و صدف‌ها و همچنين گوشت لخم ماهي و گوساله و همچنين غلات غني شده هستند.

-‌ راه حل مكملي: مصرف ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ ميكروگرم از اين ويتامين به طور روزانه در قالب قرص‌هاي مكمل، كمبود آن را در بدن جبران مي‌كند.

-‌ خطاي دوم: خودداري از مصرف مكمل‌هاست، اما چرا اين خطا موجب پيري زودرس مي‌شود؟ چون برخي از اين مكمل‌ها مثل منگنز و مس از بروز دردهاي مفصلي جلوگيري مي‌كنند اما بسياري از افراد از مصرف اين مكمل‌ها غفلت مي‌كنند. به گفته متخصصان منگنز و مس هر دو براي حفظ سلامت غضروف‌ها و انعطاف پذيري مفاصل مفيد و ضروري هستند. در بسياري از موارد مصرف آنها آسيب‌هاي مفصلي را بهبود بخشيده و دردهاي اين مناطق از بدن را برطرف مي‌سازد.

-‌ راه‌حل غذايي: مغز خشكبار، گوشت بدون چربي و اسفناج منابع غني از اين املاح هستند اما معمولا ما به اندازه كافي از اين خوراكي‌ها نمي‌خوريم تا نيازمان به اين املاح برطرف شود بنابراين نياز به مصرف مكمل‌ها هميشه وجود دارد.

– راه حل مكملي: مصرف روزانه دو ميلي گرم مس و ۵ ميلي گرم منگنز در روز ضروري است. ظرف ۲ تا ۳ ماه پس از مصرف اين مكمل‌ها درد كمتري را در مفاصل خود احساس خواهيد كرد.

– خطاي سوم: پرهيز  از خوردن ماهي و چربي است. ماهي و روغن‌هاي مفيد مثل روغن زيتون بهترين منبع اسيدهاي چرب امگا – ۳ و ضروري براي بدن هستند كه معمولا تا حد زيادي مانع از تحليل رفتن حافظه مي‌شوند. به گفته متخصصان مركز پزشكي دانشگاه آريزونا در آمريكا، اين اسيدهاي چرب در واقع بخشي از عناصر اصلي تشكيل دهنده مغز هستند كه اگر به اندازه كافي در رژيم غذايي ما وجود نداشته باشند ساختار و عملكرد مغز به تدريج ضعيف مي‌شود و حافظه آسيب مي‌بيند.

راه‌حل غذايي: در ابتدا مصرف غذاهاي تصفيه شده و فرآوري شده را تا حد امكان كاهش دهيد و غذاهاي خود را با روغن‌هاي طبيعي مثل روغن زيتون طبخ كنيد. سپس در هر هفته مصرف ماهي‌هاي مفيد مثل ماهي آزاد و ساردين را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد. بعلاوه خوردن دانه كتان، غلات سبوس‌دار و گردو و بادام نيز براي دريافت اين چربي‌هاي مفيد توصيه مي‌شود. مصرف يك قاشق غذاخوري گردو ۵ روز در هفته و ۹ تا ۱۲ عدد بادام، ۴ نوبت در هفته كافي است.

– راه حل مكملي: توصيه مي‌شود كه در روز حداقل ۲۰۰۰ ميلي گرم روغن ماهي مصرف شود و كپسول‌هاي حاوي اين روغن تركيبي از دو اسيد DHA و EPA را داشته باشند.اسفناجt

– خطاي چهارم: علاقه كلي مردم به غذاهاي بسته بندي شده است. غذاهاي بسته بندي شده در واقع حاوي تركيباتي هستند كه موجب بالا رفتن فشار خون مي‌شوند. غذاهاي بسته بندي نمك زيادي دارد كه به بدن بويژه به كليه‌ها آسيب وارد مي‌كند. در اين وضعيت عدم تعادل بين نمك و پتاسيم به رگ‌هاي خوني آسيب مي‌رساند و در نتيجه موجب بالا رفتن فشار خون مي‌شود.

راه حل غذايي: در روز بيش از ۱۵۰۰ ميلي گرم سديم (نمك) مصرف نكنيد و حداقل هفت تا ۹ وعده در روز از ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه استفاده كنيد.

ثبت دیدگاه