برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

logo
منو
برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

پروتئین ها-

 پروتئین ها یکی از سه گروه اصلی موادغذایی (کربوهیدرات، پروتئین، چربی) می باشد. این ماده عامل رشد و ساخت بافت های عضلانی است.
نکته مهم آن است که بدن توانایی ذخیره پروتئین را برعکس چربی ها و کربوهیدرات ها که در بدن ذخیره می شوند ، را ندارد و بایستی هر چند ساعت یک بار به بدن رسانده شود که این مسئله در مورد بدنسازان جدی تر می باشد.
پروتئین منابع مختلفی دارد که به طور کلی میتوان به دو دسته گیاهی و جانوری تقسیم کرد. پروتئینهای گیاهی منابعی همچون سویا، عدس و … دارد.

اما منابع پروتئین های حیوانی: وی، شیر (کازئین)، تخم مرغ (آلبومین)، گوشت (لاکتالبومین) و … می باشد که در زیر به بحث درباره هر کدام می پردازیم:

پروتئین تخم مرغ (آلبومین):
پروتئین سفیده تخم مرغ یا آلبومین از پروتئین های مهم و ارزشمند میان بدنسازان است که جهت بالا نرفتن سطح کلسترول از مصرف زرده آن خودداری کنید.
آلبومین پروتئینی است که درصد بالایی از اسید آمینه های ضروری بدن را در بر دارد و همانطور که می دانید بدن قادر به ساخت اسید آمینه های از منبع پروتئین نبوده و بایستی میزان مناسبی از ان ها در برنامه غذایی گنجانده شود.
آلبومین از زمان مصرف در حدود یک ساعت و نیم طول می کشد تا هضم شود به همین خاطر منبع مناسبی برای وعده های بعد از تمرین شناخته نمی شود.

پروتئین سویا:
برای بدنسازان منبع مناسب و مطمئنی به شمار نمیرود، چون:
هضم آن برای معده تا حدودی مشکل است. ترکیبات اسید آمینه آن زیاد جالب توجه نمی باشد.
اما این پروتئین خواص درمانی خارق العاده ای مخصوصا برای خانم ها در بر دارد مانند کنترل فشار خون گرفته تا تنطیم هورمون ها در بدن در مردان نیز در درمان پروستات نقش دارد.

پروتئین سویا برای بدنسازی

پروتئین شیر (کازئین):
ارزش و ترکیب اسید آمینه های موجود در این منبع از پروتئین از پروتئین سویا بالاتر می باشد اما به آلبومین و وی نمیرسد. مدت زمان جذب و هضم آن هم در حدود ۳ الی ۴ ساعت میباشد. به همین خاطر بهترین زمان مصرف آن قبل از خواب بوده چون در طول خواب بدن با جذب آن نیاز پروتئینی خود را رفع می کند.

پروتئین وی (WHEY):
بهترین و غنی ترین پروتئین برای بدنسازان می باشد و دارای مقادیر بالایی BCAA بوده و تعادل نیتروپنی را بالا می برد. فعالیت زیستی با بیواولیبیتی این پروتئین در مقایسه با سایر پروتئین ها بسیار بالا بوده و تقریبا ۱۱۴ در نظر گرفته میشود. (خاصیت زیستی آلبومین به عنوان کاملترین ۱۰۰ میباشد).
این پروتئین دارای انواع گوناگونی از وی هیدرولیز شده تا وی ایزولیت دارد :

  • وی هیدرولیز شده (Whey Hydrolyzed):

پروتئینی است که تا حدود زیادی ساختمان پروتئینی آن تغییر شکل داده و ساختکان پروتئینی آن تغییر یافته است و اجزای زنجیره پروتئینی آن تجزیه شده است و این مسئله باعث شده تا بیشتر خواص بیولیژیکی خود را از دست بدهد. اما همچنان منبع خوبی برای تامین اسیدآمینه های بدن میباشد.

  • وی یونیزه شده (Whey Ion Exchange):

از لحاظ کیفیت بسیار بالاتر از هیدرولیز شده میباشد و میتوان گفت که با کیفیت ترین وی بوده که در حالت اولترا فیلتر شده حاوی ۹۰% پروتئین می باشد.

این پروتئین طی فرآیندهای خاص توانایی های بیولوژیکی پروتئین در آن افزایش یافته است.

  • وی میکروفیلتر شده (Whey Microfiltretion):

این پروتئین نیز نوع دیگری از وی بوده و از لحاظ کیفیت در رده دوم قرار دارد و کاملا برابر با کانستریت می باشد. در فرایتد تولید آن جهت بالا بردن درصد هضم و جذب این محصول از فیلترهای میکروسکوپی یا نانوفیلترها استفاده شده است.

  • وی کانستریت (Whey Concentrate):

نوعی پروتئین وی می باشد که دارای ۸۰% پروتئین است و ۲۰% بقیه را لاکتوز و چربی و مواد معدنی تشکیل می دهد و خواص بیولوژیکی آن بهتر از وی ایزوله شده می باشد اما از لحاظ ریکاوری هیچ تفاوتی با هم ندارند.

  • وی ایزوله شده:

همانطور که از اسم آن پیداست دارای ۹۰%پروتئین و ۱۰%رطوبت بوده و بدون لاکتوز و چربی میباشد از این رو هضم آسان تری دارد. البته قیمت بیشتری هم نسب به سایر پروتئین ها داراست.

آیا این مقاله مفید بود؟ امتیاز دهید

اولین امتیاز را بدهید
مقالات تصادفی

اگر سوال جدیدی دارید در زیر این مطلب مطرح کنید تا به سوال و جواب ها اضافه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درج آگهی بدنسازی