چگونه چاق می شوند؟

چگونه چاق می شوند؟ بیان تفاضل مقدار کالری جذب شده در بدن و مقدار کالری مصرف شده نمی

چگونه چاق می شوند؟

بیان تفاضل مقدار کالری جذب شده در بدن و مقدار کالری مصرف شده نمی تواند دلیل کافی برای زیاد شدن وزن بدن شود.
به عبارت دیگر باقیمانده کالری در بدن بیانگر وجود چربی ذخیره نیست. بنابراین زیاد شدن وزن بدن دلیل بیشتری دارد که ذیلا شرح داده می شود .

انسولین

تولید چربی ذخیره یا تولید نشدن آن بستگی مستقیم به ترشح انسولین دارد. در شرح این فصل ابتدا لازم است مطالبی درباره این هورمون گفته شود.
انسولین هورمونی است که در لوزالمعده ترشح کرده و در متابولیسم نقش حیاتی دارد.

وظیفه انسولین اثر گذاشتن روی گلوکز است (یعنی قندی که در خون وجود دارد) به طوری که آن را وارد بافت های بدن کند. در این مرحله، گلوکز یا برای رفع نیاز انرژی لازم و فوری بدن، یا در صورت زیاد بودن مقدار ان، برای تولید چربی ذخیره در بدن مورد استفاده قرار می گیرد . برای اینکه معین شود در چه شرایطی و با چه نوعی از غذاها و بالاخره در چه اندازه و میزانی، ذخیره ای از چربی در بدن ایجاد می شود ،فرض های مختلفی به شرح زیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

گلوسید در معده

اگر یک تیکه نان خورده شود، نشاسته نان به گلوکز تبدیل شده و مستقیما وارد خون میشود. بنابراین مقدار قند خون افزایش می یابد. در این موقع لوزالمعده شروع به ترشح انسولین می کند.

ترشح انسولین برای دو منظور است:

۱-ثابت کردن گلوکز در بافت بدن خواه برای تولید انرژی ذخیره در یک مدت کوتاه جهت رفع نیازهای حیاتی و فوری بدن گلیکوژن و یا برای انبار کردن آن در مدت طولانی به شکل یک ذخیره چربی.

۲-پایین آوردن مقدار قند خون
اگر مقداری نان و کره خورده شود، پدیده متابولیکی آن مانند پدیده متابولیکی قند در میوه است. قند تبدیل به گلوکز می شود. مقدار قند خون افزایش می یابد و لوزالمعده شروع به ترشح انسولین می کند. اما اختلاق اساسی با حالت قبلی در این است که چربی موجود در خون تغییر شکل داده و به اسید چرب تبدیل می شود. چنانچه لوزالمعده در وضع عادی خود باشد، مقدار ترشح انسولین برای اثر گذاشتن روی گلوکز، دقیقا در ارتباط با کمیت گلوکز خواهد بود. برعکس، چنانچه وضع لوزالمعده عادی نباشد مقدار ترشح انسولین برای اثر کردن بر روی گلوکز، بیش از حد لازم خواهد بود.

چگونه چاق می شوند؟

به این ترتیب از انرژی چربی(که در موقع عادی از بدن خارج شده بود)به طرز غیر عادی به شکل ذخیره در بدن انبار می شود. از این امر معلوم می شود، علت اینکه بعضی از اشخاص گرایش به چاق شدن دارند، ولی بعضی از افراد هرچه که می خورند چاق نمی شوند. فقط به حالت و وضع لوزالمعده آنها در ترشح انسولین بستگی دارد.
بنابراین در اقراد چاق میزان ترشح انسولین زیاد است.

چربی ها در معده

مثلا اگر مقداری پنیر خورده شود، متابولیسم چربی هیچگونه اثری در قند نخواهد داشت، یعنی گلوکز در خون آزاد نمی شود. در نتیجه لوزالمعده انسولین ترشح نمی کند. سپس با فقدان انسولین به هیچ وجه چربی در بدن ذخیره نخواهد شد.
عدم ترشح انسولین به وسیله لوزالمعده دلیل بر آن نیست که دخول غذا را در معده بی فایده بدانیم. زیرا در طول هضم غذا بدن از مواد غذایی که داخل معده شده است تمام مواد ضروری برای سوخت و ساز خود را به ویژه انرژی، پروتئین ها، ویتامین ها اسیدهای چرب اصلی و نمک های معدنی را استخراج کرده و به مصرف اندام های مختلف می رساند.

باید دانست که استدلال فوق الذکر به طور ساده بیان شده است زیرا در حقیقت، ارائه مطلب کمی پیچیده است. در عوض، این استدلال و توجیه ساده از ارگانیسم، نکته اساسی پدیده مورد بحث را مشخص می کند. نکته اساسی که قواعد بنیادی آن باید از ابتدای شروع به کار شناخته شود.

با تمام اهمیتی که می توان از نظر مشخص شدن و دلیل ذخیره چربی در بدن، قائل شد، هنوز توضیحات داده شده کافی به نظر نمی رسد ، زیرا هنوز معلوم نشده است به چه علت افرادی که به اندازه کافی از غذاهای “مختلف “می خورند ، در مرحله دوم وزن خود را در یک سطح مطلوب حفظ کنند.

درباره اصغر مرادی

قهرمان هشت دوره پرورش اندام ومربی بین المللی فدراسیون جهانی بدنسازی IFBB-تحصیل کرده تربیت بدنی-مدیر مجتمع ورزشی گلها-مدیر شرکت تولید دستگاههای بدنسازی بادی فول-مدیر سایت اتحادیه بدنسازی ایران-مشاور مربیگری ,مدیریت وبازاریابی باشگاههای بدنسازی

ثبت دیدگاه