اصول مهم کم کردن وزن
– هرگز قندهای مضر مانند نان، آرد، سبزیجات نشاسته دار و میوه را نباید هم زمان به غذاهای چربی دار مانند گوشت، انواع چربی ها و روغن مصرف نمود.
از مصرف کلیه مواد قند و چربی دار مانند شیر، شکلات، جگر سیاه و فندق باید اجتناب کرد و قند را به طور کلی از لیست غذاهای روزانه حذف نمود.
– فقط باید از آردهای تصفیه نشده استفاده کرد.
– فقط باید از نان سبوس دار و یا نان هایی که با آرد تصفیه نشده تهیه شده اند،منحصرا برای صبحانه استفاده کرد.
– مصرف سیب زمینی و مخصوصا خوردن فریت مجاز نیست.
– از خوردن برنج سفید (برنج ماشینی) باید خودداری نمود و به مقدار کم از برنج سبوس دار مصرف کرد.
– از خوردن پاته هایی که با آرد تصفیه شده اند باید خودداری نمود.
– از مصرف الکل تحت هر شکلی مانند الکل های اشتها آور، شراب، آب و الکل های محرک معده باید صرف نظر کرد.
– از خوردن قهوه پررنگ و قوی باید احتراز کرد و از قهوه های بدون کافئین استفاده نمود.
– روزانه باید سه بار، و حتی الامکان در ساعات معین غذا خورد. هیچگاه نباید از خوردن یک وعده غذا صرفنظر کرد.
– مصرف مواد چربی دار مضر را باید محدود نمود و به جای آن از چربی های مفید استفاده کرد. رعایت این مورد، برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی مفید است.
– در مواقع خوردن، باید کوشش کرد از آب به مقدار کم استفاده نمود، زیرا نوشیدن آب به مقدار زیاد اثر شیره معده را کم می کند. به محض قرار گرفتن پشت میز غذا خوری نباید آب نوشید.
– غذا را باید با فرصت خورد. غذا به مقدار لازم باید به بزاق آغشته شود و در طول صرف غذا باید از هر نوع اشتغال فکری اجتناب شود.
– بهتر است آب میوه، شخصا تهیه شود. از مصرف آب میوه های صنعتی و خوردن سوداها که محتوی مواد قندی است باید خودداری کرد.
– بعد از خوردن یک غذای قنددار (مثلا در صبحانه) باید سه ساعت تا خوردن یک غذای دیگر که محتوی مواد چربی دار است فاصله باشد.
– بعد از خوردن یک غذای چربی دار باید پنج ساعت برای صرف یک غذای قند دار تامل کرد.
– از خوراکی های فیبردار، سالاد، تره، مارچوبه، آرتیشو، بادمجان و غیره باید به مقدار زیاد استفاده کرد.