برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

logo
منو
برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

کاتالوگ

مقالات

مشاوره تجهیز باشگاه

اخبار بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

لیست باشگاه بدنسازی

تبلیغات

برنامه بدنسازی

موزیک بدنسازی

کلیپ بدنسازی

معرفی کارخانه بدنسازی

آموزش مربیان

مقالات

اخبار بدنسازی

کاتالوگ

مشاوره تجهیز باشگاه

تبلیغات

لیست باشگاه بدنسازی

لیست مربیان بدنسازی

ویتامین B2 -بادی فول

ویتامین B2

ویتامین B2 را ریبوفلاوین هم می نامند. ریبوفلاوین بطور گسترده در طبیعت یافت می شود. این ویتامین در خونسازی، سلامت اعصاب وپوست موثر است. کمبود دریافت ویتامین B2 از رژیم غذایی در بسیاری از مردم کشور وجود دارد و کمبود این ویتامین یکی از کمبود های شایع ریز مغذی ها محسوب می شود. ویتامین B2 را می توان در جگر، شیر و لبنیات، تخم مرغ و انواع سبزی ها یافت. برخلاف سایر ویتامین های گروه B، این ویتامین در اثر حرارت از بین نمی رود اما در مقابل نور بسیار حساس است. بنابر این در صورتی که شیشه شیر در مقابل نور خورشید قرار گیرد مقدار قابل ملاحظه ای از ویتامین خودرا از دست می دهد و یا به عنوان مثال، ۸۵درصد ویتامین B2 در شیر داخل لیوان یا ظرف شیشه ای که به مدت ۲ ساعت در معرض نور خورشید ویا روشنایی روز قرارگیرد از بین می رود. استرلیزاسیون مواد غذایی بوسیله اشعه نیز ممکن است منجر به تخریب ریبوفلاوین شود.

این ویتامین در اثر پختن مواد غذایی از بین نمی رود اما دور ریختن آب حاصل از پخت (مثلا آب حاصل از پخت سبزی ها، باعث می شود که این ویتامین که در اب پخت حل شده است از بین برود. ویتامین B2 در منابع غذایی حیوانی (شیر و گوشت و جگر) به مراتب بیشتر از منابع گیاهی جذب می شود. حداقل۹۰ درصد ریبوفلاوین شیر گاو، گوسفند و بز به شکل آزاد وجود دارد در صورتی که در منابع غذایی دیگر، این ویتامین بصورت ترکیب با پروتئین یافت می شود. منابع گیاهی ویتامین B2 بیشتر سبزی های برگ سبز وغلات هستند. اما بیش از ۵۰درصد ویتامین موجود در آرد گندم در حین آسیاب کردن از بین می رود.
کمبود و یتامین B2 در کودکان می تواند موجب کاهش سرعت رشد بشود. کمبود این ویتامین با علائمی مانند زبان ارغوانی رنگ، ترک های گوشه دهان، خارش، پوسته پوسته شدن پوست، حساسیت به نور، اختلال بینایی، خارش واحساس وجود ریگ در چشم همراه است. کم خونی و بیماری های اعصاب محیطی اندام های تحتانی (سوزس، بی حسی و درد) را نیز به کمبود ویتامین B2 نسبت می دهند. در بیماران مبتلا به دیابت و پر کاری تیروئید ممکن است کمبود این ویتامین دیده شود. سالمندان، خانم هایی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند، کودکان و نوجوانان که برنامه غذایی متعادلی ندارند، افرادی که شیر را از رژیم غذایی خود حذف می کنند بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین B2 قرار می گیرند. این ویتامین نیز مانند سایر ویتامین های گروه B در بدن فقط به مقدار کمی دخیره می شود و در صورتی که رژیم غذایی روزانه نتواند ویتامین مورد نیاز بدن را تامین کند، آثار کمبود این ویتامین خیلی زود ظاهر می شود. ویتامین B2، برای تبدیل ویتامین و اسید فولیک به شکل فعال آن ها لازم است. افزوین ویتامین B2 به آرد ونان به منظور جبران مقادیر ازدست رفته طی فرایندهای مختلف انجام می شود. در بسیاری از کشورها آرد با این ویتامین غنی می شود. با مصرف روزانه ۲ لیوان شیر ، در حدود دو سوم مقدار مورد نیاز روزانه ویتامین B2 تامین می شود.
به آرد ونان به منظور جبران مقادیر ازدست رفته طی فرایندهای مختلف انجام می شود. در بسیاری از کشورها آرد با این ویتامین غنی می شود. با مصرف روزانه ۲ لیوان شیر، در حدود دو سوم مقدار مورد نیاز روزانه ویتامین B2 تامین می شود.

آیا این مقاله مفید بود؟ امتیاز دهید

اولین امتیاز را بدهید
مقالات تصادفی

اگر سوال جدیدی دارید در زیر این مطلب مطرح کنید تا به سوال و جواب ها اضافه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درج آگهی بدنسازی