جوانه ها
جوانه ها انواع مختلفی دارند و همه جا هستند. این جوانهها به قدری برای سلامتی مفیدند که ارزش امتحان کردن را دارند. اگر اهل مصرف آن هستید که جای تشویق دارد. اما اگر تاکنون سراغ آنها نرفته اید بهتر است این مطلب را بخوانید و تجدید نظر بکنید. در این مقاله با چند نمونه از خواص شگفت انگیز جوانه ها آشنا شوید.
جوانه ها چه هستند؟
جوانه ها دانه های گیاهان خوراکی هستند که فقط جوانه می زنند (بدون کشت) تا برای خوردن آماده شوند. این دانه ها میتوانند به خانوادهی غلات مثل برنج و جو تعلق داشته باشند یا به خانواده ی حبوبات مثل عدس و یا آفتابگردان و غیره. در هر حال تمام جوانه ها سرشار از ویتامین هستند که ملوانان اروپایی از قرن هیجدهم میلادی مصرف کردند تا از گزند بیماری اسکوربوت که یک بیماری مربوط به کمبود ویتامین C است در امان باشند. شما میتوانید جوانه ها را به سالادهای تان اضافه کنید. یا میتوانید آنها را با املت سرو کنید و یا این که در تهیهی سوپها یا پورهی سبزیجات تان به کار ببرید. اصلاً میتوانید آن ها را خیلی ساده داخل یک پیاله بریزید و با قاشق میل کنید. همه چیز به ذائقه ی شما بستگی دارد. در هر حال از خواص جوانه ها محروم نباشید.
جوانه ها به لاغری کمک میکنند
فرقی نمیکند که جوانهی حبوبات باشد یا جوانهی غلات. تمام انواع این جوانهها سرشار از فیبر هستند آن هم به میزان زیاد. باید بدانید که فیبرها به لاغری و خوش اندامی شما کمک زیادی میکنند. فیبرها نه تنها دور شکمتان را کوچک تر میکنند بلکه باعث میشوند که شاخص تریگلیسیرید خونتان نیز کاهش یابد. این فیبرها تغییرات قند خون را کنترل و انباشته شدن کالری ها را کاهش میدهند.
باید بدانید که جوانه ها پروتئین خود را حفظ میکنند. پروتئین ها اشتها را نیز کاهش میدهند و اگر در رژیم باشید نمیگذارند عضلاتتان آب شود. پروتئین جوانه ها کمکالریتر از پروتئینهای حیوانی است. برای همین میشود با خیال راحت از پروتئین های گیاهی در رژیمهای پُر پروتئین استفاده کرد.
توجه داشته باشید جوانهها برای افراد دیابتی گزینه ی مناسبی است. به خاطر این که شاخص گلیسمی جوانه ها پایین است. البته توصیه میکنیم قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید. برای استفاده ی بهتر از مواد مغذی و خواص لاغری جوانه ها توصیه میکنیم که روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم از این جوانه ها مصرف کنید.
جوانه ها بمب ویتامین
جوانه ها سرشار از ویتامین هستند، یعنی بیشتر از دانه های خشکی مانند غلات و حبوبات ویتامین دارند. به طور دقیقتر جوانهها در مقایسه با این مواد غذایی حاوی ۳ تا ۶ برابر ویتامین بیشتری هستند. جالب اینجاست که جوانهها ویتامین بیشتر و کالری کمتری دارند. به عنوان مثال جوانهی گندم در مقایسه با دانهی گندم ۶ برابر ویتامین C بیشتر و ۳ برابر ویتامین A بیشتری دارد. به طور کلی جوانهها حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند که با بیماریها مقابله میکنند و باعث جذب بهتر آهن موجود در سبزیجات میشوند.
برای بهرهمندی از مواد مغذی و ویتامین های موجود در جوانهها هر روز بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم جوانه میل کنید. فرقی نمیکند چه وقتی از روز باشد. شاید بهترین شیوه این باشد که این جوانه ها را به همراه غذا میل کنید. البته این به ذائقهی خودتان نیز بستگی دارد. در هر حال خود را از خواص این نعمت های الهی محروم نکنید.
جوانه باعث هضم بهتر غذا میشوند
جوانه ها باعث میشوند که دفع غذا به راحتی صورت بگیرد. میپرسید چرا؟ به خاطر این که جوانهها سرشار از فیبر هستند و فیبرها نیز به هضم غذا کمک زیادی میکنند. از این گذشته با جوانه زدن آنزیمهای «لیپاز، پروتئاز و آمیلاز» تولید میشود که آنزیمهای گوارشی هستند و باعث میشوند آنزیم های گوارشی ما کار خود را در جذب چربی ها، پروتئین ها و قندهای دیر جذب راحت تر انجام دهند.
متخصصان توصیه میکنند که روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم از این جوانه ها را وارد برنامه غذایی تان بکنید. توجه داشته باشید اگر دچار بیماری گوارشی خاصی هستید قبل از مصرف با پزشک تان مشورت کنید.
به یاد داشته باشید که امکان دارد برخی از افراد به این جوانه ها آلرژی داشته باشد. پس باید حواستان به مصرف آنها باشد.