آرد سفید
در طبیعت هیچ چیز نامتعادلی وجود ندارد و اگر هم مادهای وجود داشته باشد که بتواند سلامتی را تهدید کند معمولاً همراه با مواد دیگر که میتوانند اثرات نامطلوب آن را کاسته یا از بین ببرند آفریده شدهاست.
شاید بهتر باشد این گونه بگوییم که هیچ چیز طبیعی خطرناکی وجود ندارد. ضرر آفرینی و خطرزایی مواد طبیعی هنگامی نمود پیدا میکند که بشر دست به تغییر در آنها میزند. یکی از این موارد، دانههای غلات هستند.
غلات در طبیعت همراه با سبوس وجود دارند. پدران ما هنگامی که میخواستند با استفاده از غلات نان تهیه کنند معمولاً گندم یا جو را به همراه سبوس آنها آسیاب کرده و از آردش نان می پختند.
اما به مرور زمان و هر چه که علم و فناوری پیشرفت کرد و بالاخص در سده های اخیر آردها کم سبوستر و تصفیه شده تر بدست ما رسیده اند. این امر تا حدی پیش رفت که بشر قادر به تولید آرد سفید کاملاً بدون سبوس شدهاست. این دسته از آردها و کلیه محصولاتی که از این آردها ساختهمی شود نظیر انواع بیسکوئیت ها، شیرینی ها و نان های فانتزی موجب بر هم زدن کنترل بر روی قند خون و در نتیجه عدم کنترل بر روی اشتها و نهایتا ضعیف شدن اراده شما در مقابل گرسنگی میشود و همه اینها که گفتیم یعنی شکست در رژیم غذایی.
پس اگر میخواهید در رژیم غذایی تان موفق باشید سعی کنید تا حد امکان مصرف این دسته از مواد غذایی را کاهش دهید و درصورت علاقه آنها را به همراه انواع غذاهای فیبردار میل نمائید. مثلاً نان با خرما یا سبزی و شیرینی و کیک با میوه.
با این کار علاوه بر بالا بردن اثر سیرکنندگی غذاها، کنترل خود بر روی اشتهای تان را نیز افزایش میدهید.